Πόλεμος στην Ουκρανία: «Υπάρχει πραγματικός Πούτιν;» - Κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει τρεις σωσίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Υπάρχει πραγματικός Πούτιν;» - Κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει τρεις σωσίες

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει τουλάχιστον τρεις σωσίες, που έχουν υποβληθεί σε πλαστική για να του μοιάζουν

putin_swsies_xr
Σε μία απρόσμενη δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας Κιρίλο Μπουντάνοφ, υποστηρίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί τουλάχιστον τρεις σωσίες, που έχουν υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις για να του μοιάζουν.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο, οι σωσίες χρησιμοποιούνται για να καλύψουν την απώλεια του ελέγχου του Πούτιν στο Κρεμλίνο. Όπως υποστηρίζει μιλώντας στην Daily Mail, η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι μπερδεμένη από την καταστροφική στρατηγική της Ρωσίας στην ουκρανική εισβολή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτήματα για το κατά πόσο ο Πούτιν εξακολουθεί να παίρνει τις κομβικές αποφάσεις.

Μάλιστα, όπως είπε, ανεξαρτήτως του «πόσο κακός» ήταν ο Πούτιν στο παρελθόν, «δεν ήταν ηλίθιος». Ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία «δεν ακολουθεί καμία λογική».

«Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν ο πραγματικός Πούτιν υπάρχει ακόμη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος, εν μέσω φημών για την υγεία του Πούτιν, προβαίνει σε αυτόν τον ισχυρισμό, ενώ ο ίδιος θεωρείται ο Νο 1 εχθρός της Μόσχας, μετά από σειρά καταστροφικών επιθέσεων στα ρωσικά συμφέροντα. Σύμφωνα με τον Μπουντάνοφ, και στο παρελθόν υπήρχαν σωσίες του Πούτιν, που τον υποστήριζαν σε «ειδικές περιστάσεις». Όμως τώρα είναι συνήθης πρακτική.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι οι σωσίες»

«Γνωρίζουμε συγκεκριμένα για τρία άτομα που εμφανίζονται συνέχεια, αλλά πόσοι είναι, δεν γνωρίζουμε. Όλοι έκαναν πλαστική για να του μοιάσουν» αναφέρει.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Μπουντάνοφ, αυτό που προδίδει είναι το ύψος. «Είναι ορατό σε βίντεο και φωτογραφίες. Επίσης οι χειρονομίες, η γλώσσα του σώματος και οι λοβοί αυτιών, αφού είναι μοναδικοί για κάθε άνθρωπο», λέει. Πάντως, ο αξιωματούχος δεν θέλει να ασχοληθεί με το εάν ο Ρώσος πρόεδρος εξαφανίστηκε μετά από ασθένεια ή μετά από μάχη που δόθηκε για την εξουσία. Όπως υποστηρίζει, το Κρεμλίνο έχει εξαντλήσει τους κατευθυνόμενους πυραύλους και θεωρεί ότι εάν η Ουκρανία ανακαταλάβει τη Χερσώνα, οι συνέπειες για το ρωσικό καθεστώς ενδέχεται να είναι δραματικές.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «η αλλαγή είναι αναπόφευκτη» στη Μόσχα. Θεωρεί ότι μια νέα πολιτική τάξη στη Ρωσία θα είναι προς το συμφέρον των πολιτισμένων χωρών. Πάντως, όπως παραδέχεται, οι ηγέτες της Ουκρανίας θα έχουν συζητήσεις για το εάν θα σπρώξουν τις δυνάμεις τους πάνω από το ρωσικό σύνορο. «Η απόφαση θα ληφθεί από τον αρχηγό του κράτους όταν πάρουμε όλη τη γη μας πίσω» αναφέρει.

budanov



«Είμαι ο Νο 1 Δημόσιος Εχθρός της Ρωσίας»



Ο Μπουντάνοφ είναι πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων που διορίστηκε επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών εδώ και δύο χρόνια σε ηλικία μόλις 34 ετών και στη συνέχεια πήρε προαγωγή πριν τον πόλεμο για να επιβλέπει όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας. Στο πεδίο έχει πολλά τραύματα.

Τα ρωσικά μίντια τον συνδέουν με μυστικές επιχειρήσεις στην Κριμαία, μαζί και με άλλον αξιωματούχο που στη συνέχεια σκοτώθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Ουκρανία ότι στοχοποιήθηκε σε απόπειρα δολοφονίας το 2019.

Την περασμένη εβδομάδα, κορυφαίος Ρώσος αναλυτής αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα του Μπουντάμοφ και ζήτησε την εξουδετέρωσή του. «Ναι, επισήμως με αποκαλούν Δημόσιο Εχθρό Νο 1», γελάει.

Η συνάντηση με τον συντάκτη της Daily Mail έγινε σε μυστική τοποθεσία και σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Υπήρχε στο πάτωμα ένα γερμανικό πυροβόλο, στο γραφείο του δύο μαχέρια, μαζί με μία σκακιέρα και ένα βιβλίο για την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ.

Ο Μπουντάνοφ προβλέπει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει τον επόμενο χρόνο, ενώ ελπίζει ότι το τέλος θα έρθει πριν το καλοκαίρι.

Η φήμη του γιγαντώθηκε πριν τον πόλεμο, καθώς ήταν ο μόνος Ουκρανός αξιωματούχος που υποστήριξε δημόσια τις προειδοποιήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας της Βρετανίας και των ΗΠΑ ότι ο Πούτιν ετοιμάζει πλήρους κλίμακας εισβολή στη χώρα του.

Πλέον θεωρεί την ανακατάληψη της Κριμαίας από την Ουκρανία ως προσωπική αποστολή, αφού ως παιδί, είχε περάσει καλοκαίρια στη Σεβαστούπολη.

Τι λέει για τα πυρηνικά

Ο Μπουντάνοφ αναφέρεται και στον κίνδυνο των πυρηνικών, που όπως λέει «δεν είναι όπλα, είναι μέσα αποτροπής. Και η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Αν μελετήσετε πότε άρχισαν να απειλούν, θα δείτε σαφή συσχέτιση: όταν όλα πάνε άσχημα γι’ αυτούς».

Η Ρωσία τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας. Ο ίδιος ασχολείται να σχολιάσει αυτήν ή προηγούμενες επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους, σημειώνοντας ότι «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να προκαλέσουμε την ήττα της».

Παράλληλα, ο Μπουντάνοφ υποστηρίζει ότι η πρόσφατη προσάρτηση της Χερσώνας στη Ρωσία από τον Βλαντίμιρ Πούτιν δημιουργεί ερωτήματα για τη διανοητική του κατάσταση. «Δείχνει γελοίο. Μεγαλειωδώς προσαρτούν την Χερσώνα στη Μόσχα, αν και γνωρίζουν ότι θα τη χάσουν. Οπότε ρωτάω: Είναι καλά ο Πούτιν; Είναι πραγματικά ο Πούτιν. Ίσως είναι κάποιος άλλος».

Τον Ιούλιο, Ουκρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών υποστήριξε ότι ο Πούτιν ενδέχεται να έστειλε σωσία στην επίσκεψή του στο Ιράν. Μάλιστα, υπενθυμίζει τις υποψίες ότι πρώην ηγέτες της ΕΣΣΔ όπως ο Στάλιν ή ο Μπρέζνιεφ επίσης χρησιμοποιούσαν σωσίες.



Ειδήσεις σήμερα:


Οι ύποπτες επενδύσεις του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου στη Νορβηγία με θέα... βάσεις του ΝΑΤΟ


Ένα σύγχρονο «love story» - Καναδοί ερωτεύτηκαν σε… ασανσέρ ξενοδοχείου στην Αθήνα


Από το κύμα συμπαράστασης στην απόλυτη κατακραυγή - Το νέο «δράμα» της Μπρίτνεϊ Σπίαρς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης