Στάνλεϊ Τζόνσον: «Εμφύλιος» στην οικογένεια - Τον Μπόρις στηρίζει ο πατέρας του αλλά όχι η αδελφή του

Στάνλεϊ Τζόνσον: «Εμφύλιος» στην οικογένεια - Τον Μπόρις στηρίζει ο πατέρας του αλλά όχι η αδελφή του

Σε περίπτωση που ο BoJo πετύχει την επάνοδό του θα γίνει ο τρίτος που τα καταφέρνει στην ιστορία μετά τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον Χάρολντ Ουίλσον

000_1HG1BM
Θα μπορούσε ο Μπόρις Τζόνσον να γίνει ο «σωτήρας» των Τόρις - ως άλλος Ουίνστον Τσόρτσιλ- βγάζοντας τους από την δίνη στην οποία έχουν περιέλθει; Την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας επιστρέφει στο Λονδίνο από τις διακοπές του στην Καραϊβική πληθαίνουν τα στελέχη του Συντηρητικού κόμματος που τάσσονται υπέρ της επαναφοράς του μόλις δύο μήνες μετά την εκδίωξή του από την Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ υπάρχουν και άλλοι που δεν πετούν τη σκούφια τους για ένα τέτοιο come back.

Η πατρική στήριξη

Και  ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της άφιξης του BoJo στη βρετανική πρωτεύουσα ο πατέρας του Στάνλεϊ - σε αντίθεση με τις δηλώσεις της Ρέιτσελ Τζόνσον -μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Good morning Britain» και μεταξύ άλλων  δήλωσε πως ο γιος του έχει αφήσει στη μέση μια δουλειά που πρέπει να ολοκληρωθεί.  Σύμφωνα με τον κ. Τζόνσον αυτή θα μπορούσε να είναι η «στιγμή» της επιστροφής του για να σώσει ότι μπορεί από το καταστροφικό πέρασμα της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Όμως εντελώς διαφορετική άποψη με τον Στάνλεϊ Τζόνσον έχει ο πρώην γιατρός του Μπόρις. Ο λόγος για τον Γουίλ Γουόλντεν ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Τζόνσον μπορεί να μισεί την ήττα ωστόσο εάν δεν έχει τις 100 υπογραφές δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία και θα το κάνει μόνο εάν πιστεύει ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει την ψήφο των μελών του κόμματος. 

Ούτε η αδελφή του δεν στηρίζει τον Μπόρις Τζόνσον

Διατυμπανίζοντας ότι στηρίζει τους Εργατικούς που «σκίζουν» στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Ρέιτσελ Τζόνσον, αδερφή του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, έσπευσε χθες να δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσηςΛίγες ώρες αργότερα, ο πατέρας του Μπόρις ΤζόνσονΣτάνλεϊ, που επισκέπτεται συχνά - πυκνά τη χώρα μας, υποστήριξε ότι είναι σχεδόν σίγουρος πως θα στηρίξει τον γιο του εάν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία της χώρας.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail«, η 
Ρέιτσελ Τζόνσον, όχι μόνο γύρισε την πλάτη στον αδερφό της αλλά θεώρησε σκόπιμο να τονίσει ότι, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, σερ Κιρ Στάρμερ είναι «εν αναμονή πρωθυπουργός».

Σε δηλώσεις της στο BBC, η αδερφή του Τζόνσον αρνήθηκε επίσης να αποκαλύψει εάν ο Μπόρις θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της χώρας.  Ερωτηθείσα για το αν ο σερ Κιρ Στάρμερ θα ήταν ένας αξιόπιστος πρωθυπουργός, η κυρία Τζόνσον τόνισε: «Φυσικά και είναι. Μοιάζει με πρωθυπουργό, ακούγεται σαν πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρέιτσελ, υπέρμαχος του Brexit, είναι δημοσιογράφος στο επάγγελμα. Πριν από τρία χρόνια, δεν δίστασε να γδυθεί ζωντανά στο βρετανικό δίκτυο SKY NEWS , προκειμένου όπως δικαιολογήθηκε να προκαλέσει την προσοχή των συνομιλητών της, στα επιχειρήματα της υπέρ του Brexit. Εκεί που μιλούσε, ξεκούμπωσε το πουκάμισο της και έμεινε γυμνόστηθη. «Δύσκολα μπορεί να ακουστεί μια φωνή για το Brexit στις μέρες μας» είπε και συνέχισε «Με αυτό που κάνω θα με ακούσετε καλύτερα τώρα, αφού θα με προσέξετε»Οι συνομιλητές της δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Άρχισαν να γελάνε αμήχανα και να μην μπορούν να κλείσουν το στόμα τους από την έκπληξη.

Δίκοπο μαχαίρι η επιλογή Τζόνσον

Πολλοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η επιστροφή του «Μεσσία» Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ για το Συντηρητικό κόμμα. Και αυτό διότι πολλοί βουλευτές των Τόρις δεν βλέπουν με καλό μάτι τον BoJo.

Ένας εξ αυτών είναι ο Κρίσπιν Μπλαντ ο οποίος αν και κατά το παρελθόν υπήρξε υπέρμαχος του τώρα φαίνεται ότι βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Μιλώντας στο Sky News ανέφερε ότι ο κ. Τζόνσον είναι «αδύναμη προσωπικότητα» αλλά διαθέτει ένα «εκπληκτικό σύνολο δεξιοτήτων». Δεν νομίζω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί για τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο πρώην υπουργός στο Sky News.

Παράλληλα μία επανοδος του Τζόνσον θα μπορούσε να φέρει παραιτήσεις κεντρώων βουλευτών ως ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς τον θεωρούν ανίκανο να ηγηθεί του κόμματος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει τον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάμερ να ζητήσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Άλλο στέλεχος των Τόρις τον παρότρυνε να επιστρέψει... στην παραλία, ενώ άλλο χαρακτήρισε «τρέλα» την επιστροφή του στα πολιτικά πράγματα. 

2 + 1 υποψήφιοι για την πρωθυπουργία

Με τα τωρινά δεδομένα ο Μπόρις Τζόνσον, ο Ρίσι Σουνάκ και η Πένι Μορντοντ είναι τα τρία πρόσωπα που θα μπορούσαν να συλλέξουν 100 υπογραφές για την υποψηφιότητά τους. Ωστο ένας ή δύο εκ των τριών θα καταφέρουν να τις συγκεντρώσουν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με κάποιες εικασίες ο Μπόρις Τζόνσο θα μπορούσε να συλλέξει μέχρι 140 υπογραφές ενώ οι επικριτές του τονίζουν ότι οι θαυμαστές του μπορεί να είναι λιγότεροι από 100.  Άλλες εικασίες αναφέρουν ότι ο Ρίσι Σουνάκ έχει 56 υποστηρικτές, ο Τζόνσον 37 και η Μόραντ 17. 

Προβάδισμα των Εργατικών με 39 μονάδες διαφορά!

Κλείσιμο
Στο μεταξύ μία δημοσκόπηση που είδε νωρίτερα την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας δείχνει τους Συντηρητικούς να βρίσκονται στο εκλογικό καναβάτσο καθώς βρίσκονται με 39 μονάδες πίσω από τους Εργατικούς. Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ανάμεσα στα δύο κόμματα. 

Σε περίπτωση που ο Μπόρις Τζόνσον επιστρέψει για να ηγηθεί του κόμματός του θα γίνει μόλις ο τρίτος στη σύγχρονη ιστορία που θα επιστρέψει για μία δεύτερη θητεία. Πριν από αυτόν ανάλογα είχαν πράξει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1951 και ο Χάρολντ Ουίλσον το 1974.



Ειδήσεις σήμερα:

Με 30άρια το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης

Τι υποσχέθηκαν να στείλουν οι Ουκρανοί στον Δένδια για να θυμάται την επίσκεψή του στο Κίεβο

Οι τελευταίες ώρες της Τρας στη Ντάουνινγκ Στριτ και το ταξίδι του σερ Μπρέιντι στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης