Πόλεμος στην Ουκρανία: 108 γυναίκες απελευθερώθηκαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: 108 γυναίκες απελευθερώθηκαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία

Μεταξύ των γυναικών ήταν δεκάδες που βρίσκονταν στο χαλυβουργείο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη

ukraine-exchange
Εκατόν οκτώ γυναίκες, κυρίως μέλη των ενόπλων δυνάμεων, αφέθηκαν ελεύθερες τη Δευτέρα σε μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία.

«Μια νέα μεγάλης κλίμακας ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου πραγματοποιήθηκε σήμερα. Μια ανταλλαγή ιδιαίτερα συγκινητική και πολύ ιδιαίτερη: απελευθερώσαμε 108 γυναίκες από την αιχμαλωσία», έγραψε στο Telegram ο Αντρίι Γερμάκ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για 11 αξιωματικούς, 85 γυναίκες στρατιώτες και 37 εκτοπισμένους από το χαλυβουργείο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, το οποίο τελούσε υπό πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις στην αρχή της ρωσικής εισβολής.



Ο Γερμάκ τόνισε επίσης ότι ορισμένες από τις γυναίκες που αποφυλακίστηκαν βρίσκονταν υπό κράτηση από το 2019 από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία για τις «φιλο-ουκρανικές τους θέσεις».

Κλείσιμο
Ένας από τους ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών, ο Ντενίς Πουσίλιν, επιβεβαίωσε την ανταλλαγή κρατουμένων, σημειώνοντας ότι αφέθηκαν ελεύθερα 110 άτομα που κρατούνταν από τους Ουκρανούς.

Όσο για εκείνες που επρόκειτο να επιστρέψουν στο Κίεβο, «δύο γυναίκες αρνήθηκαν να πάνε στην Ουκρανία και αποφάσισαν να μείνουν στη Ρωσία», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν πραγματοποιήσει πολλές ανταλλαγές κρατουμένων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, όπως και ανταλλαγές σορών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στα μέτωπα του πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: «Ο Μίχος με πήγαινε σε οίκο ανοχής, με έβαζε να "βλέπω" μέχρι πέντε άνδρες» κατέθεσε η ανήλικη

Ρωσία: Μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε σε πολυόροφο κτίριο Δείτε βίντεο

Η «Ιωάννα της Λωραίνης» του Κιέβου φόρεσε νυφικό αλλά δεν αποχωρίστηκε το όπλο της - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης