Νοσοκομεία και κλινικές στη Γερμανία διατρέχουν μεγεθυνόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας και κλεισίματος εξαιτίας των τιμών της ενέργειας, προειδοποίησε χθες Κυριακή ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.
«Αν δεν αντιδράσουμε γρήγορα και στ’ αλήθεια δραστικά, θα υπάρξουν κλεισίματα» δομών υγείας, τόνισε ο κ. Λάουτερμπαχ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Διευκρίνισε πως προγραμματίζει να διεξαγάγει συνομιλίες για τη χορήγηση περισσότερης ομοσπονδιακής οικονομικής βοήθειας σε νοσοκομεία και κλινικές με τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνεραύριο Τρίτη. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει αριθμούς προτού συζητήσουν.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδία των Νοσοκομείων της Γερμανίαςκάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση άμεσα για να αποτρέψει τον κίνδυνο κλεισίματος νοσοκομείων, τονίζοντας πως ο κλάδος αντιμετωπίζει κενό χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών του σε υλικό και ενέργεια που θα φθάσει περί τα 15 δισεκ. ευρώ το 2022 και το 2023.
Αν και αμφισβήτησε τον αριθμό αυτό, ο κ. Λάουτερμπαχ συμφώνησε ότι «τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν πολύ δραστικό πρόβλημα ρευστότητας τους αμέσως προσεχείς μήνες».
Στη Γερμανία των 83 και πλέον εκατ. κατοίκων λειτουργούν 1.900 νοσοκομεία με συνολική ονομαστική χωρητικότητα 490.000 κλινών.
Η υπηρεσία της Δυναμικής Μετατροπής Νομίσματος δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προσφέρουν πληρωμές στο νόμισμα της κάρτας του πελάτη, χωρίς τεχνικές απαιτήσεις ή επιπλέον κόστος – διευκολύνοντας τη συναλλαγή και αναβαθμίζοντας την εμπειρία πληρωμής.
Στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας η σωστή εκπαίδευση σε οδηγεί στην κορυφή. Η επιλογή της σχολής είναι το καθοριστικό βήμα για μια καριέρα με προοπτικές, κύρος και αναγνώριση.