Αυστραλία: Σφοδρές βροχοπτώσεις στα νοτιοανατολικά - Βρέθηκε νεκρός 71χρονος στην αυλή του σπιτιού του

Αυστραλία: Σφοδρές βροχοπτώσεις στα νοτιοανατολικά - Βρέθηκε νεκρός 71χρονος στην αυλή του σπιτιού του

Κοπάζουν τις τελευταίες ώρες οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην Αυστρλία, έχοντας, ωστόσο, αφήσει πίσω σπίτια βυθισμένα στα νερά, σε προάστια της Μελβούρνης

australia_plimmira
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην νοτιοανατολική Αυστραλία εδώ και μέρες άρχισαν σήμερα να εξασθενούν, αλλά οι πλημμύρες που προκάλεσαν στοίχισαν, όπως φαίνεται, τη ζωή σε έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας 71χρονος "βρέθηκε νεκρός στην πίσω αυλή που είχε πλημμυρίσει" του σπιτιού του στο Ρότσεστερ, μια μικρή πόλη βόρεια της Μελβούρνης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη.



Σε τρεις πολιτείες της νοτιοανατολικής Αυστραλίας, αυτοκίνητα βρίσκονταν βυθισμένα στα νερά και σπίτια είχαν πλημμυρίσει, με τα προάστια της Μελβούρνης να βρίσκονται μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Σήμερα οι βροχοπτώσεις άρχισαν να κοπάζουν και οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών περπατούσαν σε δρόμους γεμάτους λάσπη όπως και κάθε είδους συντρίμμια και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Κλείσιμο
Οι εντολές εκκένωσης εξακολουθούν να ισχύουν για δεκάδες τοποθεσίες.



"Είναι σοβαρό, είναι πιθανώς πάρα πολύ επικίνδυνο", προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόρια Νταν Άντριουζ.

Η ανατολική ακτή της Αυστραλίας πλήττεται εδώ και δύο χρόνια από επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.



Τον Μάρτιο, η περιοχή αυτή επλήγη σφόδρα από σοβαρές πλημμύρες, που στοίχισαν τη ζωή σε 20 ανθρώπους. Επίσης τον Ιούλιο, χιλιάδες κάτοικοι του Σίδνεϊ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των καταρρακτωδών βροχών.

Η Αυστραλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών που υφίστανται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αντιμετωπίζοντας ολοένα και περισσότερες και μεγαλύτερης έντασης πλημμύρες, πυρκαγιές σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης, κυκλώνες και ξηρασίες όσο εντείνεται το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο της κακοκαιρίας σήμερα - Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Στέρεψαν τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Γαλλία - Ένα βήμα πίσω έκαναν 2 συνδικάτα

Συνελήφθη 33χρονος βιαστής της 12χρονης - Την είχε βιάσει τουλάχιστον δύο φορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης