Πούτιν: Δεν βλέπω την ανάγκη να συναντηθώ με τον Μπάιντεν - Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε την Ουκρανία

Πούτιν: Δεν βλέπω την ανάγκη να συναντηθώ με τον Μπάιντεν - Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε την Ουκρανία

Η διαδικασία της μερικής κινητοποίησης θα ολοκληρωθεί σε δυο εβδομάδες - Δεν βλέπω λόγο τώρα για μαζικά χτυπήματα στην Ουκρανία, είπε

putin_rwsia_xr
Πρέπει να ρωτήσουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής της G20, αν και δεν βλέπω την ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στο Καζακστάν.

«Πρέπει να τον ρωτήσουμε αν είναι έτοιμος να διεξάγει τέτοιες διαπραγματεύσεις μαζί μου ή όχι. Δεν βλέπω την ανάγκη, για να είμαι ειλικρινής, σε γενικές γραμμές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλατφόρμα για οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Πούτιν, απαντώντας στην ερώτηση αν θα πάει στη σύνοδο κορυφής της G20 και αν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Μπάιντεν εκεί. Παράλληλα, ανέφερε πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν και ο ίδιος ταξιδέψει στην Ινδονησία.  

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερςε ακόμα, σε σχόλιο για τη μερική επιστράτευση, πως εντός δύο εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μέχρι σήμερα, όπως είπε, 222.000 άτομα από τα προβλεπόμενα 300.000 έχουν ήδη κινητοποιηθεί και ζήτησε επίσης να βελτιωθεί η ποιότητα της κινητοποίησης. Επιπλέον, απαίτησε να εκπαιδευτούν όλοι όσοι επιστρτατεύονται, ενώ δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή, λέγοντας:  «Η γραμμή επαφής με την Ουκρανία είναι 1.100 χιλιόμετρα. Ως εκ τούτου, είναι πρακτικά αδύνατο να τη διατηρήσουμε αποκλειστικά με στρατεύματα που σχηματίζονται από συμβασιούχους στρατιώτες, ιδίως από τη στιγμή που λαμβάνουν ενεργό μέρος σε επιθετικές επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία δεν έχει στόχο να την καταστρέψει και δεν βλέπει την ανάγκη, τη δεδομένη στιγμή, για μαζικά χτυπήματα. «Ενεργούμε σωστά και έγκαιρα» σχολίασε, απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για κάποια από τις επιλογές του. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία είναι δυσάρεστο, για να το θέσω ήπια. Θα είχαμε υποχρεωθεί να κάνουμε τα ίδια, λίγο αργότερα και μέσα σε χειρότερες συνθήκες για εμάς. Επομένως, οι ενέργειές μου είναι σωστές και έγκαιρες» πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Η Ινδία και η Κίνα μιλούν πάντα για την ανάγκη να καθιερωθεί διάλογος, να επιλυθούν όλα ειρηνικά. Γνωρίζουμε τη θέση τους, είναι στενοί μας σύμμαχοι, εταίροι, σεβόμαστε τη θέση τους, αλλά γνωρίζουμε και τη θέση του Κιέβου. Λένε συνεχώς ότι θέλουν διαπραγματεύσεις, αλλά έλαβαν μια επίσημη απόφαση που απαγορεύει αυτές τις διαπραγματεύσεις. Τι μπορούμε να συζητήσουμε εδώ;».

Ο Πούτιν δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. «Μια απευθείας σύγκρουση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ με τον ρωσικό στρατό, θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο βήμα. Θα οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή και ελπίζω πως θα είναι αρκετά έξυπνοι για να μην το κάνουν» είπε σχετικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Η παραίτηση δεν ήταν στο λεξιλόγιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη - Τα μετάλλια, η πολιτική και η οικογένεια

Ο Τζέρεμι Χαντ ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, σύμφωνα με τους Times

Μητσοτάκης: Μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνία με περισσότερα μέτρα - Εκλογές στο τέλος της 4ετίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης