Φεύγουν οι Αμερικανοί στρατιώτες από το Αφγανιστάν

Φεύγουν οι Αμερικανοί στρατιώτες από το Αφγανιστάν

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 03:00 (ώρα Ελλάδας) την απόφασή του για την σημαντική έναρξη της αποχώρησης των αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν τον προσεχή μήνα

Φεύγουν οι Αμερικανοί στρατιώτες από το Αφγανιστάν
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 03:00 (ώρα Ελλάδας) την απόφασή του για την σημαντική έναρξη της αποχώρησης των αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν τον προσεχή μήνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

"Στις 20:00 της Τετάρτης (τοπική ώρα) ο πρόεδρος θα απευθυνθεί στο Έθνος από τον Λευκό Οίκο για να παρουσιάσει το σχέδιό του εφαρμογής της στρατηγικής που είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 για την αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν", αναφέρει ο κ. Κάρνεϊ σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Ο κ. Ομπάμα ανακοινώνοντας τον Σεπτέμβριο του 2009 την αποστολή επιπλέον 30 χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, για την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν, και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στους εκατό χιλιάδες, υποσχέθηκε ότι τον Ιούλιο του 2011 "οι στρατιώτες μας θα αρχίσουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους" .

Επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο κ. Ομπάμα θα ανακοινώσει αύριο την επιστροφή των επιπλέον 30 χιλιάδων στρατιωτών που εστάλησαν στο Αφγανιστάν, από τώρα έως το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο Αφγανιστάν 99 χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες και 47 χιλιάδες από άλλες χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης