Ολλανδία: Συνέλαβαν 55χρονο ως ύποπτο για πώληση chip στη Ρωσία

Ολλανδία: Συνέλαβαν 55χρονο ως ύποπτο για πώληση chip στη Ρωσία

Ο 55χρονος θεωρείται ότι παραβίασε την εθνική νομοθεσία για τις κυρώσεις, καθώς τα chip θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε όπλα – Κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του, οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και έγγραφα 

ollandia_astynomia
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ένας άνδρας ως ύποπτος για πώληση μικροκυκλωμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (chips) στην Ρωσία

Ολλανδοί εισαγγελείς της υπηρεσίας οικονομικού εγκλήματος ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν έναν 55χρονο άνδρα που θεωρείται ύποπτος για πώληση μικροκυκλωμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (chips) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε όπλα στη Ρωσία, παραβιάζοντας την εθνική νομοθεσία για τις κυρώσεις.

Η σύλληψη είναι η πρώτη αυτού του είδους στην Ολλανδία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες περιλαμβάνουν και την απαγόρευση εξαγωγών ηλεκτρονικών προϊόντων.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ο ύποπτος συνελήφθη στο ανατολικό τμήμα της χώρας και πως κατασχέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία που περιλαμβάνουν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή του, τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και έγγραφα.

«Οι υποψίες συνίστανται στο ότι ο ύποπτος παρέδωσε μεταξύ άλλων πραγμάτων microchips σε οντότητες και εταιρείες στην Ρωσία», ανάφερε σε ανακοίνωση της η υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος της χώρας (FIOD).

«Αυτά τα μικροκυκλώματα (microchips) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή όπλων».

Ο ύποπτος «υποκρίθηκε συνειδητά» ότι τα προϊόντα που εξήγαγε θα χρησιμοποιούνταν οπουδήποτε αλλού εκτός από τον πραγματικό τους προορισμό, που ήταν η Ρωσία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Κλείσιμο
Ο άνδρας συνελήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου και παραμένει υπό κράτηση έπειτα από δικαστική απόφαση, ανέφερε η FIOD.

Ολλανδοί εισαγγελείς και τελωνιακοί αξιωματικοί συνεργάσθηκαν από κοινού για την σύλληψη του με την υποστήριξη του οργανισμού επιβολής του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Europol.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

90χρονος κέρασε όλο το καφενείο, τους κάλεσε στην κηδεία του και αυτοκτόνησε!

Νέο επεισόδιο σε λύκειο του Αγρινίου, μαθητές και εξωσχολικοί γρονθοκόπησαν καθηγητές

Το άγνωστο παρατσούκλι που έχει δώσει ο βασιλιάς Κάρολος στη Μέγκαν Μαρκλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης