ΗΠΑ: Δύο Ρώσοι ζήτησαν άσυλο αφού έφυγαν για να γλιτώσουν την επιστράτευση

ΗΠΑ: Δύο Ρώσοι ζήτησαν άσυλο αφού έφυγαν για να γλιτώσουν την επιστράτευση

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι δύο άτομα έφτασαν στις ΗΠΑ την Τρίτη, επισημαίνοντας ότι «τα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Άνκορατζ για έλεγχο»

rwsia_epistrasteusi_xr
Δύο Ρώσοι που έφυγαν για να γλιτώσουν από την επιστράτευση στη χώρα τους ζήτησαν άσυλο στις ΗΠΑ, αφού έφτασαν με βάρκα στην Αλάσκα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές χθες Πέμπτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τον προηγούμενο μήνα μερική επιστράτευση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Έκτοτε δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι έχουν φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να αποφύγουν να στρατολογηθούν.

Το γραφείο της γερουσιαστή Λίζα Μουρκόφσκι, που εκπροσωπεί την Αλάσκα, ανακοίνωσε ότι δύο Ρώσοι έχουν ζητήσει άσυλο προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση. Εντοπίστηκαν κοντά σε πόλη της Αλάσκας, περίπου 64 χιλιόμετρα από τις ρωσικές ακτές.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ Μάικ Ντανλίβι δήλωσε ότι δύο άτομα έφτασαν από τη Ρωσία με βάρκα και ανακρίνονται.

«Δεν αναμένουμε συνεχή ροή ανθρώπων ή πλοιαρίων. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, οπότε ενδέχεται να πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», σημείωσε σε ανακοίνωσή του.

Ο γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν, που επίσης εκπροσωπεί την Αλάσκα, επεσήμανε ότι αξιωματούχοι της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων εξετάζουν την υπόθεση, η οποία δείχνει ότι «ο ρωσικός λαός δεν θέλει να πολεμήσει στον επιθετικό πόλεμο του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας».

Κλείσιμο
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι δύο άτομα έφτασαν στις ΗΠΑ την Τρίτη, επισημαίνοντας ότι «τα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Άνκορατζ για έλεγχο».

Ειδήσεις σήμερα:

Παράθυρο συνάντησης Μπάιντεν με Πούτιν στη σκιά της Χερσώνας - Ανοιχτή η ανακατάληψη της Κριμαίας

Εκνευρισμός Ερντογάν μετά τη σκληρή απάντηση Μητσοτάκη για την κυριαρχία των νησιών

Βρετανία: Γυναίκα επανενώθηκε μέσω Facebook με την οικογένειά της... 50 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης