Η πολιτική των ΗΠΑ ως προς τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα «παραμένει αμετάβλητη»

Η πολιτική των ΗΠΑ ως προς τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα «παραμένει αμετάβλητη»

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να χαλαρώσει κάποιες από τις κυρώσεις ώστε η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron να μπορέσει να ξαναρχίσει την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στο κράτος της Λατινικής Αμερικής

nikola_maduro
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να αλλάξει την πολιτική της ως προς τις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Βενεζουέλα αν προηγουμένως δεν έχουν υπάρχει «εποικοδομητικά βήματα» από τον πρόεδρο της χώρας της Λατινικής Αμερικής, τον σοσιαλιστή Νικολάς Μαδούρο, για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, η Έιντριεν Ουότσον, χθες Τετάρτη.

«Η πολιτική μας ως προς τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα παραμένει αμετάβλητη. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε και να επιβάλλουμε τις κυρώσεις μας στη Βενεζουέλα», επέμεινε η κυρία Ουότσον σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Αντιδρούσε σε δημοσίευμα της Wall Street Journal κατά το οποίο η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να χαλαρώσει κάποιες από τις κυρώσεις ώστε η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron να μπορέσει να ξαναρχίσει την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στο κράτος της Λατινικής Αμερικής και πιθανόν να επιτραπεί εκ νέου η εξαγωγή αργού από τη Βενεζουέλα στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Η εφημερίδα εξήγησε ότι σε αντάλλαγμα για τη χαλάρωση των κυρώσεων η κυβέρνηση του κ. Μαδούρο θα ξαναρχίσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση για να συμφωνηθούν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή «ελεύθερων και δίκαιων» εκλογών το 2024.

Παρόμοια τοποθέτηση με αυτή της κυρίας Ουότσον έκανε εξάλλου χθες μη κατονομαζόμενος ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους για τους Αμερικανούς που κατά την Ουάσινγκτον «κρατούνται άδικα» στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, αναφέρει δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού σε Λέσβο και Κύθηρα – Τουλάχιστον 15 μετανάστες νεκροί

Ομοβροντία καταδίκης του τουρκικολιβυκού μνημονίου - Απειλεί ο Ακάρ - Έτοιμη για όλα η Αθήνα

Love Island: Αλέξανδρος και Χριστίνα μπήκαν στη σουίτα, λίγο έλειψε να τα... σπάσουν - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης