Πόλεμος στην Ουκρανία - Βλαντιμίρ Πούτιν: Άλλαξε όνομα σε γιοτ αξίας 119 εκατ. δολαρίων και το «έκρυψε» στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βλαντιμίρ Πούτιν: Άλλαξε όνομα σε γιοτ αξίας 119 εκατ. δολαρίων και το «έκρυψε» στη Ρωσία

Το γιοτ Graceful μετονομάστηκε σε Kosatka, το οποίο στα ρωσικά σημαίνει «φάλαινα δολοφόνος»

GRACEFULL_PUTIN2
Eν πλω βρέθηκε μετά από επτά μήνες ακινήσιας το δεύτερο μεγαλύτερο σούπερ γιοτ που συνδέεται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με το περιοδικό Forbes να υποστηρίζει ότι το αξίας 119 εκατομμυρίων δολαρίων γιοτ Graceful είναι πλέον ανοιχτά των ακτών της Εσθονίας αφού τους προηγούμενους μήνες ήταν αγκυροβολημένο στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Το Forbes, μάλιστα, υποστηρίζει επικαλούμενο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό της ιστοσελίδας TheYachtPhoto.com ότι το γιοτ του Πούτιν έχει πλέον νέο όνομα. Σύμφωνα με το περιοδικό το γιοτ ονομάζεται πλέον Kosatka που στα ρωσικά σημαίνει «δολοφόνος φάλαινα».



Στις φωτογραφίες φαίνεται το γιοτ να συνοδεύεται από οπλισμένα σκάφη της ρωσικής ακτοφυλακής. Για την ώρα, πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο το πότε άλλαξε η ονομασία του γιοτ ή πότε απέπλευσε από το Καλίνινγκραντ καθώς ο αναμεταδότης του είναι κλειστός από τις 30 Αυγούστου σύμφωνα με το MarineTraffic.

Superyacht GRACEFUL | 268ft | From The Air
Κλείσιμο


Το γιοτ Kosatka απέπλευσε από το λιμάνι του Αμβούργου στις 7 Φεβρουαρίου, 17 ημέρες, δηλαδή, πριν την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε στις κυρώσεις το συγκεκριμένο γιοτ μαζί με άλλα τρία που συνδέονται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις 2 Ιουνίου.

Inside GRACEFUL Yacht • Blohm Voss • 2014 • Owner Vladimir Putin


Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τελικός προορισμός του Kosatka είναι το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης προκειμένου με τον τρόπο αυτό να μην πέσει «θύμα» των κυρώσεων.

Superyacht „Graceful“ im Kiel Canal


Το γιοτ, μεταξύ άλλων, διαθέτει μια εσωτερική πισίνα που μπορεί να μετατραπεί σε θέατρο και πίστα για χορό, ελικοδρόμιο και σουίτες για 12 καλεσμένους. Στον «εξοπλισμό» του και μια κάβα στην οποία μπορούν να αποθηκευθούν έως και 400 μπουκάλια. Σύμφωνα με την εταιρεία Lürssen το γιοτ παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του το 2014.

Σε έρευνα του BBC τον περασμένο Μάρτιο είχε αναφερθεί ότι το γιοτ ανήκει στην εταιρεία JSC Argument με έδρα τη Μόσχα, η οποία βρέθηκε στη λίστα των κυρώσεων της 2ας Ιουνίου μαζί με τον μοναδικό μέτοχό της τον Αντρέι Γκασίλοφ. Η έρευνα του βρετανικού δικτύιου είχε δείξει ότι η εν λόγω εταιρεί στο παρελθόν είχε συμφωνήσει για δάνειο με μια από τις εταιρείες που ενεπλάκησαν στην κατασκευή του «παλατιού» του Βλαντιμίρ Πούτιν μια ιδιοκτήσια με εμβαδό 190.000 τετραγωνικά μέτρα που βρίσκεται στην πόλη Γκελεντζίκ στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Εκτός από το Kosatka o Πουτίν έχει συνδεθεί με τουλάχιστον άλλα πέντε γιοτ: Το αξίας 507 εκατομμυρίων δολαρίων Scheherazade το οποίο τυπικά ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Εντουάρντ Κουνταϊνάτοφ, το αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων Olympia, το 18 εκατομμυρίων δολαρίων Chayka (μτφ. Γλάρος στα ρώσικα), το 17 εκατομμυρίων δολαρίων Shellest και το μήκους 105 ποδών Nega.

140m Megayacht SCHEHERAZADE Project LIGHTNING - Inaugural call at Gibraltar (U.K)


Russian Federation Presidential Yacht Chayka (Seagull)


Εκτός από το Scheherazade το οποίο «συνελήφθη» στο λιμάνι Μαρίνα ντι Καράρα στις 6 Μαΐου από τις ιταλικές αρχές και είναι εγγεγραμμένο στη Μαλαισία, και το Olympia που είναι γραμμένο στα νησιά Κάιμαν, τα άλλα γιοτ βρίσκονται στα ρωσικά μητρώα. Τα πέντε εξ αυτών, δε, με την εξαίρεση του Scheherazade, βρίσκονται πλέον στη Ρωσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, το τελευταία αντίο στον Σταμάτη Κόκοτα

Καιρός: Υποχωρεί κι άλλο η θερμοκρασία - Πού θα βρέξει σήμερα


Love Island: Η ηλιοθεραπεία της Ιωάννας που... αναστάτωσε και ο πρώτος χωρισμός - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης