Έλον Μασκ: Αλλαγή «πλεύσης» για το Twitter - Δέχεται να το εξαγοράσει, αλλά δεν δίνει πάνω από 44 δισ. δολάρια

Έλον Μασκ: Αλλαγή «πλεύσης» για το Twitter - Δέχεται να το εξαγοράσει, αλλά δεν δίνει πάνω από 44 δισ. δολάρια

Σε επιστολή του, ο επικεφαλής της Tesla προτείνει την εξαγορά για 54,20 δολάρια ανά μετοχή – Στα δικαστήρια είχαν οδηγηθεί οι δύο πλευρές

musk334222
Ο Έλον Μασκ πρότεινε στο Twitter την εξαγορά της εταιρείας για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, βάζοντας τέλος στη διαμάχη των δύο πλευρών που συνεχίζεται εδώ και μήνες. Αυτό είναι το ποσό που είχε προτείνει αρχικά για κάθε μετοχή - ή συνολικά 44 δισ. δολάρια.

Σε επιστολή του στην εταιρεία, όπως ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο την ενημερώνει ότι θα προχωρήσουν τα σχέδιά του για την εξαγορά.

Μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας, η τιμή της μετοχής του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αυξήθηκε ως και 18%, αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Ο Μασκ είχε προτείνει τον Απρίλιο την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου για 44 δισ. δολάρια. Ωστόσο γρήγορα άλλαξε γνώμη και απέσυρε την πρότασή του, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τις ανεπαρκείς πληροφορίες που του έδωσε το Twitter για τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Το Twitter προσέφυγε στην αμερικανική Δικαιοσύνη ζητώντας να προχωρήσει η εξαγορά, όπως είχαν αρχικά συμφωνήσει οι δύο πλευρές, και να καταβληθεί η ρήτρα για την περίπτωση αποχώρησης ενός από τα δύο μέρη.

Η δίκη θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου στην Πολιτεία του Ντελαγουέρ. Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί, είναι πιθανό ότι η νομική διαμάχη θα λήξει.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Μασκ, η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 9 δολάρια ανά μετοχή, αν και παραμένει 2% πάνω από το άνοιγμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα σενάρια και η απάντηση της Αθήνας στην απόπειρα ενεργοποίησης του Τουρκολιβυκού Μνημονίου

Ποιοι ζηλεύουν την Ιταλίδα; Τα «ξαδέρφια» της Μελόνι στην Ελλάδα

«Βυθισμένη» στο πένθος η Λεκάνη Καβάλας - Πότε θα γίνει η κηδεία της 31χρονης και του βρέφους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης