Τουρκία - Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των Δωδεκανήσων και των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία

Τουρκία - Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των Δωδεκανήσων και των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία

«Θα βγάλουμε τα μάτια όποιου παραβιάσει τα δικαιώματά μας» απείλησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί

bahceli
Κάθε όριο στην προκλητική ρητορική της Τουρκίας όπως αυτή έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ξεπέρασε την Τρίτη ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η κυριαρχία των Δωδεκανήσων και των νησιών του βορείου Αιγαίου είναι τουρκική.

Όπως είπε ο Μπατχσελί σε μέλη του κόμματός του «τα επιχειρήματα της Ελλάδας για την κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι τελείως αβάσιμα και παράνομα».

«Στην πραγματικότητα μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών παραμένει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά αυτά τα νησιά» πρόσθεσε ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν κάνοντας την ίδια παραποιημένη ανάγνωση των διεθνών συνθηκών με αυτή που κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Τα νησιά στο βόρειο Αιγαίο που δόθηκαν για χρήση στην Ελλάδα χωρίς στρατιώτες και όπλα, τώρα είναι γεμάτα και με τα δύο. Η κυριαρχία των νησιών αυτών είναι χωρίς αμφιβολία και νομικά στην Τουρκία» συνέχισε το παραλήρημά του ο Μπαχτσελί.

Από την ακραία ρητορική του Μπαχτσελί δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι απειλές: Ανακοινώνω στον κόσμο ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, θα βγάλουμε τα μάτια σε όποιον επιχειρήσει να καλύψει τα δικαιώματα και το δίκαιό μας.

Ο εθνικιστής Τούρκος πολιτικός αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε με το τσεκούρι την πέτρα, δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας».

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου

Για "κρεσέντο παροξυσμού και εξωφρενικούς ισχυρισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια", έκανε λόγο πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις νέες προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι, ακόμη και για τα δικά τους δεδομένα, ξεπερνούν τα όρια.

"Όσο δεν της βγαίνει κανένας στόχος, η Τουρκία συνεχίζει να διευρύνει τα αδιέξοδα και να προκαλεί προβλήματα ακόμη και στη διεθνή κοινότητα", πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι "στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, ξεπερνώντας τα όρια του γραφικού, η Ελλάδα αντιδρά νηφάλια και μεθοδικά, ενισχύοντας το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας".

Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Μακριά από πανικό, με μία στρατηγική που μας επιτρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, είτε σε διπλωματικό επίπεδο είτε στο πεδίο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα σενάρια και η απάντηση της Αθήνας στην απόπειρα ενεργοποίησης του Τουρκολιβυκού Μνημονίου

Ποιοι ζηλεύουν την Ιταλίδα; Τα «ξαδέρφια» της Μελόνι στην Ελλάδα

«Βυθισμένη» στο πένθος η Λεκάνη Καβάλας - Πότε θα γίνει η κηδεία της 31χρονης και του βρέφους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης