Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ μεροληπτούν και διαταράσσουν τις ισορροπίες στην Κύπρο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ μεροληπτούν και διαταράσσουν τις ισορροπίες στην Κύπρο

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι ΗΠΑ χάνουν την ευκαιρία να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο για μία δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος»

cavusoglu
Τα βέλη της προς τις ΗΠΑ στρέφει η Τουρκία την οποία και κατηγορεί για μεροληψία στο Κυπριακό υποστηρίζοντας πως διαταρράσει τις ισορροπίες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τονίζει μεταξύ άλλων πως «οι ΗΠΑ χάνουν την ευκαιρία να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο για μία δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος».

«Καταδικάζουμε σθεναρά την ένταξη της Ελληνοκυπριακής διοίκησης στο πρόγραμμα διακρατικής στρατιωτικής συνεργασίας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Κατά την άποψή μας, αυτή η κίνηση των ΗΠΑ, δύο εβδομάδες μετά την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, δεν έχει καμία αιτιολογία. Με αυτή την κίνηση, πέρα από την διατάρραξη της ισορροπίας μεταξύ των δύο πλευρών στο νησί, η Ουάσινγκτον μεροληπτεί. Με τέτοιες κινήσεις, οι ΗΠΑ χάνουν την ευκαιρία να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο για μία δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος. Ως εγγυήτρια δύναμη, η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού» αναφέρει ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ειδήσεις σήμερα:

«Αυτά τα πράγματα είναι αναξιόπιστα» - Ο Κάρολος τα έβαλε ξανά με τα στιλό, δείτε βίντεο

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Μόνο «θαύμα» θα σώσει τον παπα-Δημήτρη

Η Κιμ Καρντάσιαν θέτει... αυστηρούς κανόνες για τους επιβάτες του ιδιωτικού της τζετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης