Ουκρανία: «Ασφαλώς και μας ανησυχούν οι πυρηνικές απειλές της Ρωσίας» είπε ο Ποντόλιακ

Ουκρανία: «Ασφαλώς και μας ανησυχούν οι πυρηνικές απειλές της Ρωσίας» είπε ο Ποντόλιακ

Έχουμε καταλάβει με ποιο κράτος έχουμε να κάμνουμε - Αν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά, δεν θα κλείσει ξανά το κουτί της Πανδώρας, είπε ο σύμβουλος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι

podolyak
Η Ουκρανία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απειλές Ρώσων αξιωματούχων για χρήση πυρηνικών όπλων, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ σε συνέντευξή του στο Associated Press.

«Φυσικά, η Ουκρανία το λαμβάνει σοβαρά υπόψη της, διότι καταλαβαίνουμε με ποιο κράτος έχουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Ποντόλιακ.

Εξήγησε ότι οι απειλές από τη Ρωσία προκαλούν ανησυχία όχι μόνο στην Ουκρανία, διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενο για άλλες χώρες.

«Εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα τώρα, στον 21ο αιώνα, δεν θα κλείσουμε ξανά αυτό το κουτί της Πανδώρας. Διότι υπάρχουν πολλά ασταθή πολιτικά καθεστώτα που θα εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση και θα αρχίσουν να κερδοσκοπούν πάνω στα πυρηνικά όπλα και θα προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν με τη μία ή την άλλη μορφή, διότι θα θεωρήσουν ότι αυτό είναι επιτρεπτό», δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρθηκε, στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Πούτιν ανακοίνωσε «μερική κινητοποίηση» και τη διεξαγωγή «δημοψηφισμάτων» στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας σχετικά με την προσχώρησή τους στη Ρωσία. Ταυτόχρονα, ο Πούτιν κατέφυγε σε άμεσες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων εάν η Ουκρανία προσπαθήσει να απελευθερώσει τα εδάφη της που κατέχουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο 10% ο πληθωρισμός στη Γερμανία, στη μεγαλύτερη τιμή των τελευταίων 70 χρόνων

Αποκάλυψη CNN για τον Nord Stream: Εθεάθησαν ρωσικά πλοία πριν τις εκρήξεις

Coolio: Από εθελοντής πυροσβέστης στην κορυφή του Billboard - Το τραγούδι φαινόμενο και τα ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης