Virgin Atlantic: Το προσωπικό μπορεί να διαλέξει τη στολή του ανεξαρτήτως φύλου

Virgin Atlantic: Το προσωπικό μπορεί να διαλέξει τη στολή του ανεξαρτήτως φύλου

Η νέα πολιτική της εταιρείας αντανακλά τη στήριξη στη διαφορετικότητα– Οι νέες στολές έχουν σχεδιαστεί από την Βίβιεν Γουέστγουντ

virgin
Τη στολή που επιθυμεί θα μπορεί να επιλέγει κάθε εργαζόμενος στην Virgin Atlantic, ανεξαρτήτως φύλου. Το μέτρο αφορά τους πιλότους, το προσωπικό καμπίνας αλλά και το προσωπικό εδάφους, που θα μπορεί πλέον να επιλέγει μεταξύ της κόκκινης φούστας ή του μπορντό παντελονιού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε νέα πολιτική ταυτότητας φύλου, που επιτρέπει στο προσωπικό να επιλέξει ποια ρούχα θα φορέσουν στη δουλειά «ανεξαρτήτως φύλου, ταυτότητας φύλου ή έκφρασης φύλου». Οι νέες στολές μάλιστα έχουν δημιουργηθεί από τη διάσημη σχεδιάστρια Βίβιεν Γουέστγουντ.

Στόχος της αεροπορικής εταιρείας είναι να αποτυπώσει τη διαφορετικότητα του προσωπικού και να ενισχύσει το εταιρικό της προφίλ. Πρόσφατα άλλωστε υπήρξαν κινήσεις χαλάρωσης των κανόνων για τα ορατά τατουάζ.

Virgin Atlantic - Our new uniform code


Επίσης, η Virgin θα αρχίσει να χρησιμοποιεί προαιρετικές αντωνυμίες για το πλήρωμα και τους επιβάτες, που μπορούν να τις ζητήσουν κατά το check-in, για να διασφαλίσουν ότι χρησιμοποιούν τις αντωνυμίες που προτιμούν. Τα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων θα επιτρέπουν επίσης σε άτομα με διαβατήρια που έχουν ένδειξη για ουδέτερο φύλο, να ταξιδεύουν με αυτόν τον κωδικό και τον τίτλο Mx.

Κλείσιμο
Η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει υποχρεωτική εκπαίδευση και θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε προορισμούς όπως οι Καραϊβική, όπου ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν περισσότερα εμπόδια.

Virgin Atlantic's updated gender identity policy



Αξιωματούχος της εταιρείας δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να αγκαλιάσουν τη μοναδικότητά τους και να είναι ο πραγματικός τους εαυτός στη δουλειά. Γι αυτό και η εταιρεία επιτρέπει στους εργαζόμενους να φορούν τη στολή που τους ταιριάζει καλύτερα, ενώ ταυτόχρονα θέλει να διασφαλίσει ότι οι πελάτες θα αυτοπροσδιορίζονται με την αντωνυμία που θέλουν.

virgin1


Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης