Βρετανία: Είμαστε προσηλωμένοι στη δημοσιονομική πειθαρχία, λέει στους τραπεζίτες ο ΥΠΟΙΚ

Βρετανία: Είμαστε προσηλωμένοι στη δημοσιονομική πειθαρχία, λέει στους τραπεζίτες ο ΥΠΟΙΚ

Ο Κουάζι Κουάρτενγκ διαβεβαίωσε ότι εργάζεται στενά με την Τράπεζα της Αγγλίας - Εγκαταλείψτε αυτόν τον προϋπολογισμό, επιμένει  ο ηγέτης των Εργατικών

26153633
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ δήλωσε σε στελέχη επενδυτικών τραπεζών σήμερα ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία και ότι ο ίδιος εργάζεται στενά με την Τράπεζα της Αγγλίας και τους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τον προϋπολογισμό.

«Ο υπουργός τόνισε τη σαφή προσήλωση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική πειθαρχία και επανέλαβε ότι εργάζεται στενά με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας και την υπηρεσία Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR) ενόψει της παρουσίασης του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Σχεδίου του στις 23 Νοεμβρίου», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με τη συνάντηση αυτή.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκαλέσει το Κοινοβούλιο και να εγκαταλείψει τα σχέδια για μείωση φόρων και αύξηση του δανεισμού, που προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές.

«Η κυβέρνηση εμφανώς έχει χάσει τον έλεγχο της οικονομίας… είναι κάνει που το προκαλεί η ίδια», δήλωσε ο Στάρμερ στο Sky News. «Αυτό που χρειάζεται να κάνει τώρα η κυβέρνηση είναι να συγκαλέσει το Κοινοβούλιο και να εγκαταλείψει αυτόν τον προϋπολογισμό πριν γίνει περισσότερη ζημιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλική παρέμβαση για τις τουρκικές απειλές: Οι χώρες της νότιας Ευρώπης θα στηρίξουμε την Ελλάδα

Nord Stream: Τα δύο σενάρια για τις εκρήξεις - Με δύτες ή drones το σαμποτάζ

Ζωγράφου: Ο «Έσκο» ετοιμαζόταν για μακελειό πριν συλληφθεί - Η «ακτινογραφία» των συμμοριών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης