Η Ισπανία θα δώσει αύξηση 3,5% στους δημόσιους υπαλλήλους, σύμφωνα με την El Pais

Η Ισπανία θα δώσει αύξηση 3,5% στους δημόσιους υπαλλήλους, σύμφωνα με την El Pais

Στόχος της αύξησης είναι να αντισταθμιστούν εν μέρει οι συνέπειες του πληθωρισμού – Τα συνδικάτα ζητούν περισσότερα, αλλά η κυβέρνηση μπορεί να προτείνει μείωση των ωρών εργασίας

pedro_sanchez
Αύξηση 3,5% το 2023 για να αντισταθμιστούν εν μέρει οι συνέπειες του πληθωρισμού αναμένεται να προσφέρει η ισπανική κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους, γράφει η El Pais, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές εργατικών συνδικάτων.

Η πρόταση θα μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τα συνδικάτα, που ζητούν περισσότερα. Ωστόσο, η κυβέρνηση ενδέχεται να προτείνει μείωση των ωρών εργασίας και καθιέρωση του 35ωρου.

Μία γενική αύξηση του μισθού κατά 3,5% για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους θα στοίχιζε στην κυβέρνηση περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την El Pais. Εκπρόσωπος του υπουργείου Προϋπολογισμού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πέρυσι, η κυβέρνηση ενέκρινε αύξηση 2% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, φέτος ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 10,5%.

Οι εργοδότες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα αιτήματα από εργαζόμενους για αυξήσεις των μισθών τους που αντιστοιχούν ή υπερβαίνουν τον πληθωρισμό, ο οποίος βρίσκεται ή πλησιάζει σε υψηλά επίπεδα τριών δεκαετιών. Οι υψηλότεροι μισθοί, με τη σειρά τους, είναι πιθανόν να αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών.





Ειδήσεις σήμερα:

Ζωγράφου: Ο 30χρονος «Έσκο», οι ληστείες, η απαγωγή γιου δημοσιογράφου και τα μοιραία λάθη

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερώσει για την «κόλαση» της Φαίης

Καβγάς στον «αέρα» του ΣΚΑΪ: «Πάλι κουταμάρες λες», «είσαι αγενέστατος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης