ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Μπάιντεν ανακάμπτει στο 41%

ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Μπάιντεν ανακάμπτει στο 41%

Η δημοτικότητα του κ. Μπάιντεν παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021 και φέτος πλησίασε, μολονότι δεν έφθασε, τα επίπεδα της δημοτικότητας του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, που είχε κατακρημνιστεί στο 33% τον Δεκέμβριο του 2017

biden_dog
Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανέκαμψε κάπως αυτή την εβδομάδα, ωστόσο παραμένει συγκριτικά χαμηλή, μόλις έξι εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, υπέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και μεταδόθηκε από το τελευταίο χθες Τρίτη.

Βασικό εύρημα της διήμερης έρευνας είναι ότι το 41% των Αμερικανών εγκρίνει τις επιδόσεις του κ. Μπάιντεν στο αξίωμα, από 39% μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η χαμηλή δημοτικότητα του Δημοκρατικού προέδρου, που υποχώρησε ως ακόμη και στο 36% τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, είναι ανάμεσα στους λόγους που αναμένεται πως η παράταξή του οδεύει να χάσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο, αν και ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πως έχει πιθανότητες να διατηρήσει αυτόν της Γερουσίας.

Η απώλεια του ελέγχου ακόμη και ενός από τα δύο σώματα θα σηματοδοτούσε την παράλυση των προσπαθειών προώθησης του προγράμματος του κ. Μπάιντεν με νομοθετικό έργο. Στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, μπορεί εξάλλου να κινήσουν διάφορες πολιτικά αιματηρές έρευνες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και η θητεία του σημαδεύτηκε από τις πληγές της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στην αμερικανική οικονομία και τον ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό.

Η δημοτικότητα του κ. Μπάιντεν παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021 και φέτος πλησίασε, μολονότι δεν έφθασε, τα επίπεδα της δημοτικότητας του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, που είχε κατακρημνιστεί στο 33% τον Δεκέμβριο του 2017.

Κλείσιμο
Στην ερώτηση ποιο θεωρούν το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, οι περισσότεροι έκριναν πως είναι η οικονομία (τέσσερις στους δέκα Ρεπουμπλικάνους, το ένα τέταρτο των Δημοκρατικών). Για τους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων, το επόμενο πιεστικότερο πρόβλημα είναι είτε η μετανάστευση, είτε η εγκληματικότητα. Για τους Δημοκρατικούς (περί τον έναν στους 8) το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα είναι το περιβάλλον ή (για τον 1 στους 10) ο τερματισμός του δικαιώματος στην άμβλωση σε εθνικό επίπεδο με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Ιούνιο, ή η εγκληματικότητα.

Η κυλιόμενη εθνική δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου, στην αγγλική γλώσσα, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 ενηλίκων, εκ των οποίων 469 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 367 υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.



Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Σαμποτάζ στον Nord Stream: Ανησυχία ότι δεν θα ξαναλειτουργήσει - Έως και 20% αύξηση στην τιμή του αερίου

Υπουργικό Συμβούλιο: «Καμπανάκι» για τις ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ - Επαφές για συγκράτηση τιμών

Πολυτεχνειούπολη: Η δόκιμη αστυνομικός συνεργαζόταν με τη συμμορία του Αλβανού σεσημασμένου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης