Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον ΟΗΕ, η Κίνα καλεί να γίνεται σεβαστή «η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον ΟΗΕ, η Κίνα καλεί να γίνεται σεβαστή «η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών»

«Η σύγκρουση μεταξύ μπλοκ χωρών, η πολιτική απομόνωση, οι κυρώσεις και η πίεση θα οδηγήσουν μόνο σε αδιέξοδο», είπε o Κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη

Zhang_Jun
Ο Κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη απηύθυνε εκ νέου έκκληση τοποθετούμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας να χαίρει σεβασμού «η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών», μετά τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, επτά μήνες μετά την εισβολή των στρατευμάτων της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

«Η Κίνα κατέγραψε τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στην Ουκρανία» και «η θέση μας» είναι «σαφής και σταθερή: δηλαδή ότι η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να χαίρουν σεβασμού», ανέφερε ο Τζανγκ Τζουν.

Ο πρεσβευτής του Πεκίνου, το οποίο κατηγορείται συχνά από δυτικούς πως προσφέρει πολιτική υποστήριξη στη Ρωσία, πρόσθεσε πως η περαιτέρω απομόνωση της Μόσχας και η επιβολή κυρώσεων θα οδηγήσουν «σε αδιέξοδο».

«Η σύγκρουση μεταξύ μπλοκ χωρών, η πολιτική απομόνωση, οι κυρώσεις και η πίεση θα οδηγήσουν μόνο σε αδιέξοδο», είπε ο κ. Τζανγκ.

Επανέλαβε την έκκληση της κινεζικής ηγεσίας να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τις «θεμιτές ανησυχίες» των μερών στη σύρραξη για να τερματιστεί ο πόλεμος που ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου.



Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Σαμποτάζ στον Nord Stream: Ανησυχία ότι δεν θα ξαναλειτουργήσει - Έως και 20% αύξηση στην τιμή του αερίου

Υπουργικό Συμβούλιο: «Καμπανάκι» για τις ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ - Επαφές για συγκράτηση τιμών

Πολυτεχνειούπολη: Η δόκιμη αστυνομικός συνεργαζόταν με τη συμμορία του Αλβανού σεσημασμένου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης