Ενεργειακή κρίση: Ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις σημειώθηκαν στο τμήμα του Nord Stream στη Βαλτική

Ενεργειακή κρίση: Ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις σημειώθηκαν στο τμήμα του Nord Stream στη Βαλτική

Το Κρεμλίνο και χώρες της Ευρώπης, έκαναν λόγο για σαμποτάζ, το οποίο προκάλεσε τη διαρροή αερίου στο Nord Stream τη Δευτέρα

nordstream
Ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή των διαρροών φυσικού αερίου από τον Nord Stream, σύμφωνα με τις καταγραφές του σεισμολογικού σταθμού της Σουηδίας.

Σεισμολόγοι στη Δανία και τη Σουηδία κατέγραψαν ισχυρές εκρήξεις στις περιοχές όπου παρατηρήθηκαν διαρροές στον αγωγό Nord Stream, όπως ανέφερε το σουηδικό Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο (SNSN) του Πανεπιστημίου της Ουψάλας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επρόκειτο για εκρήξεις», είπε ο σεισμολόγος Μπγιορν Λουντ στη δημόσια τηλεόραση SVT.

Τη Δευτέρα, η Nord Stream 2 AG ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε «περιστατικό έκτακτης ανάγκης» στο τμήμα του Nord Stream 2 στα ύδατα της Δανίας, καθώς η πίεση στη συγκεκριμένη γραμμή μειώθηκε απότομα. Αργότερα, η Nord Stream AG ανέφερε ότι καταγράφηκε επίσης μείωση της πίεσης και στις δύο γραμμές του Nord Stream.



Η Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με διαρροή αερίου κοντά στο νησί Μπόρνχολμ, η οποία «μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα». Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τη Σουηδική Ναυτιλιακή Αρχή , «υπήρξαν δύο διαρροές στον Nord Stream: μία στην οικονομική ζώνη της Σουηδίας και μία στην οικονομική ζώνη της Δανίας. Είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη».

Τόσο το Κρεμλίνο, όσο και χώρες της Ευρώπης, έκαναν λόγο για σαμποτάζ, το οποίο προκάλεσε τη διαρροή.

Η διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 σταμάτησε μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Παράλληλα, η άντληση μέσω του Nord Stream έχει σταματήσει λόγω της ανάγκης επισκευής και συντήρησης του εξοπλισμού της Siemens.


Ειδήσεις σήμερα

H ΑΑΔΕ σφραγίζει πρατήριο καυσίμων λόγω παραποίησης του συστήματος εισρoών - εκροών

Στα 44.775 τα κρούσματα κορωνοϊού σε μία εβδομάδα - 97 οι θάνατοι

Ένας χρόνος απ’ τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι - Εγκαίνια του Ναού του Προφήτη Ηλία που είχε καταρρεύσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης