Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φιλορώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για βομβαρδισμό ξενοδοχείου στη Χερσώνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φιλορώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για βομβαρδισμό ξενοδοχείου στη Χερσώνα

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό, με τον ένα να είναι πρώην βουλευτής - Αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας οι Ρώσοι στη Χερσώνα για να συνεχιστεί το δημοψήφισμα

xersona_hotel
Οι φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας κατηγόρησαν σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν με έναν πύραυλο ένα ξενοδοχείο στην κατεχόμενη πόλη, στη νότια Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Το ένα από τα θύματα ήταν πρώην βουλευτής.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

«Σήμερα, γύρω στις 5.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν έναν πύραυλο στο ξενοδοχείο Play», ανέφεραν οι κατοχικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια (…) οι διασώστες αναζητούν ακόμη θύματα στα συντρίμμια», προστίθεται στην ανακοίνωση.



Ένας αξιωματούχος της τοπικής ρωσικής διοίκησης, ο Κίριλ Στρεμούσοφ, είπε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας "συμπαθών" φιλορώσος Ουκρανός πρώην βουλευτής, ο Ολέξι Γιουράφκο.

Οι φιλορωσικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι στο ξενοδοχείο διέμεναν δημοσιογράφοι ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Η ρωσική τηλεόραση RT μετέδωσε πλάνα από το πλήγμα στα οποία, όπως υποστηρίζει, φαίνεται η διάσωση ενός εικονολήπτη της από τα συντρίμμια.

Κλείσιμο
Η πόλη της Χερσώνας πέρασε στον έλεγχο των Ρώσων στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την εισβολή. Είναι η μία από τις τέσσερις περιοχές όπου από την Παρασκευή διεξάγονται «δημοψηφίσματα» για την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα

Θα σου κόψω το λαρύγγι» - Ηχητικό ντοκουμέντο με απειλές σε 30χρονη από τον πρώην σύντροφό της

Πλεύρης: Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ο προσωπικός γιατρός για παιδιά

Βατραχάνθρωποι θα βουτήξουν στη λίμνη των Κρεμαστών για την 48χρονη - Το εύρημα στα 90 μέτρα βάθος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης