Ιταλία: Τα τελευταία μηνύματα Μπερλουσκόνι, Σαλβίνι και Μελόνι πριν τις εκλογές

Ιταλία: Τα τελευταία μηνύματα Μπερλουσκόνι, Σαλβίνι και Μελόνι πριν τις εκλογές

Την Παρασκευή, στην ίδια πλατεία της ιταλικής πρωτεύουσας, η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Ενρίκο Λέτα

italia_2
Ο πρόεδρος της Φόρτσα Ιτάλια Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και η επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, συμμετείχαν απόψε στην τελευταία συγκέντρωση της ιταλικής συντηρητικής παράταξης πριν από τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Λαού της Ρώμης.

«Είμαστε η πραγματική πλειοψηφία της χώρας, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις οι ψηφοφόροι απάντησαν ότι δεν θέλουν να κυβερνηθούν από την αριστερά. Και πριν από οκτώ χρόνια ενωθήκαμε για να αποτρέψουμε την κατάκτηση της εξουσίας από την αριστερά του πρώην κομμουνιστικού κόμματος», τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Είμαστε και θα είμαστε μέλος της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ και φίλοι των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε ο «Καβαλιέρε».

Berlusconi: "Italia non vuole essere governata dalla sinistra"


«Η πρώτη μας νίκη είστε εσείς, άνθρωποι με διαφορετικές παραδόσεις που αποφασίσατε να ενωθείτε, με μια κοινή μοίρα και δέσμευση: να κυβερνήσουμε μαζί και αποτελεσματικά για τα επόμενα πέντε χρόνια», είπε ο Ματέο Σαλβίνι, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Όσο για την πρώτη κίνηση της κυβέρνησής μας, θα είναι ένα διάταγμα το οποίο θα "παγώσει" αμέσως τις αυξήσεις των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου», πρόσθεσε.

Κλείσιμο


Η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε με έμφαση: «Η νέα κυβέρνησή μας θα είναι ισχυρή, ενωμένη, με ξεκάθαρη λαϊκή εντολή και θα εργαστεί αδιάκοπα για πέντε χρόνια. Ευχαριστώ όλους τους Ιταλούς που δεν πίστεψαν τα ψέμματα της αριστεράς. Αν οι πολίτες μας δώσουν ισχυρή πλειοψηφία για να κυβερνήσουμε, θα προωθήσουμε και την έγκριση του προεδρικού συστήματος».



Αύριο, στην ίδια πλατεία της ιταλικής πρωτεύουσας, πρόκειται να πραγματοποιήσει την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με επικεφαλής τον Ενρίκο Λέτα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνοτουρκικά - Μητσοτάκης στο CNN: «Fake news» από την Άγκυρα, έχουμε σώσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες

Τρεις δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ: Σταθερά μπροστά η ΝΔ με διαφορά από 7,3% έως 8%

Καλαμάτα: «Τα τραύματα είναι από την πτώση με το μηχανάκι, δεν με δάγκωσαν τα σκυλιά» λέει τώρα η 45χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης