Πράσινο φως από τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών για νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Πράσινο φως από τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών για νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Κατά την άτυπη σύνοδο στη Νέα Υόρκη, οι 27 συμφώνησαν να αρχίσουν την προετοιμασία για μέτρα κατά προσώπων και κλάδων της ρωσικής οικονομίας

ypeks-dendias
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να προχωρήσουν στην προετοιμασία και στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας σε άτυπο συμβούλιό τους στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την ανακοίνωση έκανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, μερικές ώρες μετά τη διαταγή του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να γίνει μερική επιστράτευση στη χώρα του για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου υιοθετήθηκε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζεται «σθεναρά η πιο πρόσφατη κλιμάκωση της Ρωσίας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε πως οι 27 έλαβαν την πολιτική απόφαση να επιβληθούν νέες κλαδικές και ατομικές κυρώσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν επίσης να συνεχιστούν οι προμήθειες όπλων στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. «Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τη στρατιωτική βοήθειά μας [ενν. στην Ουκρανία] και θα μελετήσουμε νέα περιοριστικά μέτρα» σε βάρος της Ρωσίας, πρόσθεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διαταγή, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου Πούτιν που έβαζαν στο τραπέζι ακόμη και το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, κινητοποίησαν τις δυτικές χώρες, που έσπευσαν να επικρίνουν σφοδρά όσα είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Η ΕΕ, από το ξέσπαμα του πολέμου τον περασμένο Φεβρουάριο έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον έξι γύρους κυρώσεων κατά φυσικών και νομικών προσώπων από τη Ρωσία.


Ειδήσεις σήμερα:

Πληρώνουν «χρυσάφι» για να φύγουν από τη Ρωσία - Έως και €11.560 ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή

Έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη μετά το διάγγελμα Πούτιν

Γλυφάδα: «Παρακαλούσα να με σκοτώσουν» λέει η αστρολόγος που έπεσε θύμα ληστείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης