Giphy: Πώς η επιχείρηση πολλών εκατ. δολαρίων βρέθηκε εκτός μόδας

Giphy: Πώς η επιχείρηση πολλών εκατ. δολαρίων βρέθηκε εκτός μόδας

Το χάσμα των γενεών απειλεί το μέλλον της τεχνολογικής εταιρείας με αποτέλεσμα να ζητά έγκριση για να εξαγοραστεί έναντι 400 εκατ. δολαρίων από τον ιδιοκτήτη της Facebook Meta

shutterstock_1915252780
Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει η μηχανή αναζήτησης gif, Giphy, καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη φαίνεται να έχει βρεθεί εκτός μόδας. Την ίδια ώρα η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας προσπαθεί να φρενάρει την προσπάθεια εξαγοράς της εταιρείας από την Meta που είναι ιδιοκτήτρια του Facebook. Ιθύνοντες της εταιρείας κατά τη διάρκεια κατάθεσής τους στην αρχή ανταγωνισμού και αγορών δήλωσαν ότι δεν υπάρχει άλλη εταιρεία πλην της Meta που θα μπορούσε να αγοράσει την Giphy.

Είναι ενδεικτικό ότι από το 2016 όταν και η εταιρεία βρέθηκε στην κορύφωσή της πλέον ο τζίρος της έχει πέσει στα 200 εκατ. δολάρια. 
«Υπάρχουν ενδείξεις συνολικής μείωσης στη χρήση gif», ανέφερε η εταιρεία στην κατάθεσή της, «λόγω της γενικής μείωσης του ενδιαφέροντος των χρηστών και των συνεργατών περιεχομένου για τα gif.

«Έχουν ξεφύγει από τη μόδα ως μορφή περιεχομένου, με τους νεότερους χρήστες ιδιαίτερα να περιγράφουν τα gif ως «boomers» και «cringe». Μάλιστα η κατάθεση των ιθύνοντων της Giphy περιελάμβανε συνδέσμους σε πολλά άρθρα και tweets.

Το χάσμα των γενεών είναι πραγματικό, λέει Ryan Broderick. «Τα Gif φαίνεται να είναι αρκετά παλιά. Ποτέ δεν ήταν εύκολο να κατασκευαστούν και δεν λειτουργούσαν ιδιαίτερα καλά στο κινητό», υποστήριξε.



Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν: «Λάβαμε σήμα πως μπορούμε να εξάγουμε προϊόντα μέσω Τουρκίας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος

Ελισάβετ: Πώς έμαθε ο Κάρολος ότι πεθαίνει η βασίλισσα - «Τρεχαλητά στο διάδρομο, ένα επείγον τηλεφώνημα, μετά σιωπή»

Άγιος Όρος: Εξαφάνιση-μυστήριο δύο οικίσκων αξίας €75.000 κοντά στη Μονή Εσφιγμένου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης