Αισιόδοξος ο Μπάιντεν ότι θα υπάρξουν συμφωνίες εταιρειών και συνδικάτων για την αποτροπή απεργιών

Αισιόδοξος ο Μπάιντεν ότι θα υπάρξουν συμφωνίες εταιρειών και συνδικάτων για την αποτροπή απεργιών

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης φιλοξένησαν συνομιλίες για συλλογικές συμβάσεις με στόχο να διασφαλιστεί συμφωνία με τα συνδικάτα που εκπροσωπούν 115.000 εργαζομένους

biden_power_speech
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνησή του μπορεί να επιτύχει και σε άλλους τομείς συμφωνία όπως αυτή μεταξύ των σιδηροδρομικών εταιρειών και των συνδικάτων, με την οποία αποτράπηκε απεργία στους σιδηροδρόμους, η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις παραδόσεις τροφίμων και καυσίμων σε όλη τη χώρα.

Η αναστολή λειτουργίας των σιδηροδρόμων θα είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσει» σχεδόν το 30% των αμερικανικών εμπορικών αποστολών με βάση το βάρος τους, να αυξηθεί ο πληθωρισμός, να επιβαρυνθεί η αμερικανική οικονομία με κόστος έως 2 δισ. δολάρια ημερησίως.

Εκτιμάται ότι θα προκαλούνταν μια σειρά από προβλήματα στις συγκοινωνίες που θα επηρέαζαν τομείς και κλάδους της ενέργειας, της γεωργίας, της μεταποίησης, της υγείας και των λιανικών πωλήσεων.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν φιλοξένησαν συνομιλίες για συλλογικές συμβάσεις έως αργά το βράδυ της Πέμπτης, με στόχο να διασφαλιστεί μια συμφωνία με τα συνδικάτα, που εκπροσωπούν 115.000 εργαζομένους από εταιρείες όπως οι Union Pacific, BNSF, CSX, Norfolk Southern και Kansas City Southern.

Οι εταιρίες σιδηροδρόμων που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, μισθών και άλλων δαπανών τα τελευταία χρόνια ενώ αύξαναν τα κέρδη και τα μερίσματα για τους επενδυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

«Νταής» Κρητικός ξυλοκόπησε σύζυγο, τρία ανήλικα παιδιά και 2 γείτονες

Ο Snik δέχθηκε επίθεση σε εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο

Οι παραξενιές του βασιλιά Καρόλου: Από τα σιδερωμένα κορδόνια μέχρι το ειδικό χαρτί τουαλέτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης