Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο πρίγκιπας Χάρι απαγορεύεται να φορέσει στρατιωτική στολή στην τελευταία αγρυπνία στο Westminster Hall

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο πρίγκιπας Χάρι απαγορεύεται να φορέσει στρατιωτική στολή στην τελευταία αγρυπνία στο Westminster Hall

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον πρίγκιπα Άντριου ο οποίος θα την φορέσει κανονικά «ως ένδειξη σεβασμού» προς την βασίλισσα

068_AA_11112016_389059
Χωρίς να φοράει στρατιωτική στολή θα εμφανιστεί ο πρίγκιπας Χάρι στην τελευταία αγρυπνία για την βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Westminster Hall.  Και ενώ στον δευτερότοκο γιο του βασιλιά Καρόλου Γ' υπήρξε απαγόρευση κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον πρίγκιπα Άντριου ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να φορέσει τη στολή των Ενόπλων Δυνάμεων ως ένδειξη σεβασμού προς την αείμνηστη μητέρα του. 

Σύμφωνα με βασιλικές πηγές εάν ο Δούκας του Γιορκ δώσει το παρών στην τελετή δικαιούται να φορέσει στρατιωτική στολή (είχε συμμετάσχει στον πόλεμο των Φώκλαντς). Ωστόσο σύμφωνα με τον Όμιντ Σκόμπι - φίλος του Χάρι και της Μέγκαν - ο δούκας το Σάσσεξ δεν πρόκειται να φοράει τη στολή του σε όλες τις τελετές κατά τη διάρκεια του πένθους για την Αυτή Μεγαλειότητα.

«Καταλαβαίνω ότι σε αντίθεση με τον πρίγκιπα Άντριου, ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα επιτρέπεται να φοράει στολή στην τελευταία αγρυπνία που θα πραγματοποιηθεί στο Westminster Hall. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα για τον Δούκα του Σάσεξ ο οποίος υπηρέτησε για πάνω από 10 χρόνια και νωρίτερα το πρωί μίλησε για την βασίλισσα ως «αρχηγό» του», σχολίασε στο Twitter.

Η σορός της βασίλισσας θα βρίσκεται στο Westminster Hall από τις 17:00  το απόγευμα της Τετάρτης έως και τις 06:30 το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου όταν και θα τελεστεί η κηδεία της.

Τα μέλη της  βασιλικής οικογένειας θα φορούν στολή όταν είναι παρόντα σε πέντε τελετουργικές εκδηλώσεις κατά την περίοδο του πένθους της Βασίλισσας. Πρόκειται για την λειτουργία των Ευχαριστιών στον καθεδρικό ναό St. Giles στο Εδιμβούργο, στην πομπή στο Westminster Hall, στη λειτουργία προσευχής και περισυλλογής, στην αγρυπνία στο Westminster Hall, στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του St. George στο Windsor καθώς και στην κηδεία της βασίλισσας στο Αβαείο του Ουεστμινστερ.


Ειδήσεις σήμερα:

O Τσαβούσογλου απειλεί: Μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε, μην γίνεστε όργανα άλλων

Στα 350 ευρώ το επίδομα θέρμανσης - Ενίσχυση 250 ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες

Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Έβαλε με σύριγγα την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα από τη γαστροστομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης