Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ: «Mας προκαλεί δέος η κληρονομιά της» - Το μήνυμα του Μπάρακ και της Μισέλ Ομπάμα

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ: «Mας προκαλεί δέος η κληρονομιά της» - Το μήνυμα του Μπάρακ και της Μισέλ Ομπάμα

Σε κοινή δήλωση που ανάρτησαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter τόνισαν ότι «ενώνονται με πολλούς άλλους που γιορτάζουν τη ζωή της και θρηνούν τον θάνατό της».

obama-elisavet
Ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα απέτισαν φόρο τιμής στη μακρόχρονη φίλη τους Βασίλισσα Ελισάβετ Β', μετά την ανακοίνωση του θανάτου της σε ηλικία 96 ετών.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώην Πρώτη Κυρία, ανέφεραν σε κοινή δήλωση που ανάρτησαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter ότι «ενώνονται με πολλούς άλλους που γιορτάζουν τη ζωή της και θρηνούν τον θάνατό της».

«Η Μισέλ και εγώ ήμασταν αρκετά τυχεροί που γνωρίσαμε την Αυτού Μεγαλειότητα και σήμαινε πολλά για εμάς», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Την εποχή που ξεκινούσαμε να περιηγούμαστε στη ζωή ως Πρόεδρος και Πρώτη Κυρία, μας καλωσόρισε στην παγκόσμια σκηνή με ανοιχτές αγκάλες και εξαιρετική γενναιοδωρία. Πολλές φορές, μας έκανε εντύπωση η ζεστασιά της, ο τρόπος με τον οποίο ηρεμούσε τους ανθρώπους και το πώς έφερε το χιούμορ και τη γοητεία της σε στιγμές μεγάλης μεγαλοπρέπειας και περιστάσεων».

«Όπως πολλοί από εσάς, η Μισέλ και εγώ είμαστε ευγνώμονες που γίναμε μάρτυρες της αφοσιωμένης ηγεσίας της Αυτής Μεγαλειότητας και μας προκαλεί δέος η κληρονομιά της ακούραστης, αξιοπρεπούς δημόσιας υπηρεσίας της», καταλήγει η δήλωση.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Το ζευγάρι πρόσθεσε ότι βασίλευε με «χάρη, κομψότητα και ακούραστη εργασιακή ηθική», ενώ «αψηφούσε τις πιθανότητες και τις προσδοκίες που είχαν οι γυναίκες της γενιάς της».
Ειδήσεις σήμερα:

«Χαίρομαι που πέθανε η μαμά μου»: Η φρίκη πίσω από τα απομνημονεύματα πρώην σταρ του Nickelodeon!

Μέσω και των ιδιωτικών φαρμακείων από σήμερα η εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό

Η αστυνομία του Μέμφις συνέλαβε 19χρονο που πυροβολούσε κόσμο σε live streaming - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης