Η Ρωσία δεν αποκλείει νέα επιδείνωση των σχέσεων με τη Βρετανία υπό τον νέο πρωθυπουργό

Η Ρωσία δεν αποκλείει νέα επιδείνωση των σχέσεων με τη Βρετανία υπό τον νέο πρωθυπουργό

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι υποψήφιοι διάδοχοι του Μπόρις Τζόνσον ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους σε αντιρωσική ρητορική

peskov_2
Πιθανή θεωρεί η Ρωσία την περαιτέρω επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων με τη Βρετανία μετά την εκλογή νέου πρωθυπουργού στο Λονδίνο.

Τα προγνωστικά θέλουν την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας να κερδίζει τον Ρίσι Σουνάκ, και να διαδέχεται τον Μπόρις Τζόνσον. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε λίγη ώρα.


«Δεν θα ήθελα να πω ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο, διότι είναι δύσκολο να φανταστώ κάτι χειρότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα αναμένει κάποια μεταβολή στις σχέσεις με τη Βρετανία.

«Αλλά δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους σε αντιρωσική ρητορική, σε απειλές για περαιτέρω μέτρα κατά της χώρας μας, κλπ. Συνεπώς δεν πιστεύω ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι θετικό».

Ερωτηθείς εάν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα, δήλωσε: «Ας περιμένουμε να δούμε ποιος θα γίνει πρωθυπουργός».




Ειδήσεις σήμερα:

Τι κυβέρνηση «φέρνει» το νέο πολιτικό σκηνικό - Όλα τα σενάρια 8 μήνες πριν τις κάλπες

Ενεργειακή «καταιγίδα» στις αγορές - Στα ύψη ξανά το φυσικό αέριο, σε χαμηλό 20ετίας το ευρώ

Θεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης