Γερμανία: «Για εμάς το θέμα επανορθώσεων έχει κλείσει» λέει το Βερολίνο για τα €1,3 τρισ. που ζητά η Βαρσοβία

Γερμανία: «Για εμάς το θέμα επανορθώσεων έχει κλείσει» λέει το Βερολίνο για τα €1,3 τρισ. που ζητά η Βαρσοβία

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι 

worldWar_ereipia
«Δεν προγραμματίζονται νέες συνομιλίες για τις αποζημιώσεις μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας». Αυτό δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, μετά το θέμα που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ώρες, σύμφωνα με το οποίο η Βαρσοβία ετοιμάζεται να ζητήσει επανορθώσεις που ξεπερνούν το 1 τρισ. δολάρια.

«Δεν σχεδιάζονται νέες διαπραγματεύσεις για το θέμα των επανορθώσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε σχετική ενημέρωση την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει από την πλευρά του Βερολίνου.

Σημείωσε επίσης ότι δεν έχουν λάβει επίσημα αιτήματα από τη Βαρσοβία. «Χθες παρουσιάστηκε ένα θέμα σχετικά με αυτό, δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής καμία επίσημη έκκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση με αιτήματα (για τις αποζημιώσεις)», εξήγησε.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, δήλωσε ότι η Πολωνία θα απαιτήσει 6,2 τρισεκατομμύρια ζλότι (περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια) από τη Γερμανία ως αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για το θέμα, τοποθετήθηκε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο RIA Novosti, ξεκαθαρίζοντας πως η θέση της Γερμανίας σχετικά με τις αποζημιώσεις προς την Πολωνία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραμένει αμετάβλητη, το θέμα τους έχει κλείσει, ενώ το Βερολίνο συνεχίζει να φέρει την πολιτική και ηθική ευθύνη για τον πόλεμο.


Ειδήσεις σήμερα:

Σαββατοκύριακο με 34άρια και ηλιοφάνεια στην Αττική - «Πέφτει» η θερμοκρασία από τη Δευτέρα

Ξεκίνησαν οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών, πότε λήγει η προθεσμία

Τρόμος στη Σαλαμίνα: Πίτμπουλ επιτέθηκε σε ηλικιωμένο και του έκοψε τρία δάχτυλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης