Παλαιστίνιος κρατούμενος στο Ισραήλ τερμάτισε την απεργία πείνας μετά από 180 ημέρες

Παλαιστίνιος κρατούμενος στο Ισραήλ τερμάτισε την απεργία πείνας μετά από 180 ημέρες

Οι αρχές του Ισραήλ δέχθηκαν να αφήσουν τον Χαλίλ Αουάουντεχ ελεύθερο την 2η Οκτωβρίου

Hunger
Έπειτα από μήνες που έκανε απεργία πείνας, παλαιστίνιος φυλακισμένος τερμάτισε τη διαμαρτυρία του.

Ο άνδρας, ο Χαλίλ Αουάουντεχ, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως οι αρχές του Ισραήλ δέχθηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο την 2η Οκτωβρίου. Η κατάσταση της υγείας του 40χρονου είχε επιδεινωθεί σοβαρά το τελευταίο διάστημα.

Η αποφυλάκισή του ήταν ανάμεσα στους όρους που έθεσε ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ για να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός μετά την πρόσφατη ανάφλεξη. Το Ισραήλ απέρριψε τον συγκεκριμένο όρο της οργάνωσης· πάντως η συμφωνία εκεχειρίας γενικά τηρείται ως αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, ο Παλαιστίνιος από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη έκανε απεργία πείνας για πάνω από 180 ημέρες, με μια διακοπή.




Κλείσιμο
Ο Παλαιστίνιος είχε συλληφθεί από ισραηλινούς στρατιώτες στα τέλη της περασμένης χρονιάς και τέθηκε υπό τη λεγόμενη διοικητική κράτηση. Το μέτρο αυτό επιτρέπει στις ισραηλινές αρχές να φυλακίζουν Παλαιστίνιους για ως και έξι μήνες χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορίες.

Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει και άλλες αποφυλακίσεις Παλαιστινίων οι οποίοι έκαναν απεργίες πείνας ενόσω τελούσαν υπό κράτηση.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας την 5η Αυγούστου. Δεκάδες άνθρωποι, μαχητές και άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν. Οι παλαιστίνιοι μαχητές της οργάνωσης εκτόξευσαν αρκετές ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, χωρίς να υπάρξουν θύματα.



Έπειτα από τρεις ημέρες, συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Πριν από την κλιμάκωση αυτή είχε συλληφθεί ο ηγέτης των παλαιστίνιων τζιχαντιστών Μπασάμ Σαάντι στη Δυτική Όχθη. Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ ζητεί επίσης την απελευθέρωσή



Ειδήσεις σήμερα:

Δέχθηκε επίθεση στα social media επειδή πόζαρε με αποκαλυπτικό μαγιό αγκαλιά με τον έφηβο γιο της!

Ο αρχηγός της Ρωσικής Εθνοφρουράς έκανε πάρτι και εξωτικά ταξίδια με μοντέλα

Καμίλα Μορόνε: Η πρώην του Ντι Κάπριο ψάχνει σπίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης