Σουηδία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Μάλμε

Σουηδία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Μάλμε

Μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη - Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης, που είναι μόλις 15 ετών - Για δράση συμμοριών μιλά η αστυνομία

sweden-malmo
Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά όταν νεαρός άρχισε να πυροβολεί μέσα σε εμπορικό κέντρο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το περιστατικό συνέβη στο εμπορικό κέντρο Emporia το απόγευμα της Παρασκευής, με δράστη έναν έφηβο, ο οποίος αργότερα συνελήφθη σε μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση SVT ανέφερε μάλιστα ότι ο δράστης είναι 15 ετών, γεννημένος το 2007.

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το θύμα, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε, είχε σημαντικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση. Δεν έγινε εξαρχής γνωστό αν η γυναίκα που τραυματίστηκε έχει κάποια σχέση με τον άνδρα.

Η αστυνομία διέψευσε πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλοι τραυματίες από το περιστατικό.

Ο νεαρός έριξε περίπου 20 πυροβολισμούς, με την αστυνομία να μιλά για περιστατικό βίας ανάμεσα σε συμμορίες. Υπό έρευνα είναι αν ο δράστης είχε συνεργούς.

Άνθρωποι που ήταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, είπαν ότι επικράτησε πανικός. Το προσωπικό σε κάποιες περιπτώσεις έκρυψε πελάτες και υπαλλήλους σε αποθήκη, στην πίσω πλευρά του καταστήματος.


Κλείσιμο
Εμπορικό κέντρο στο Μάλμε 19/8



Η Σουηδία ετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, με τη βία μεταξύ των συμμοριών να είναι ένα από τα βασικά που ανησυχούν τους ψηφοφόρους, σύμφωνα με τις έρευνες.

Το 41% την θεωρεί μάλιστα βασική ανησυχία, κάτι που ίσως πλήξει την εικόνα των Σοσιαλδημοκρατών για τους οποίους οι αντίπαλοί τους λένε ότι δεν έκαναν αρκετά για να σταματήσουν το κύμα βίας μεταξύ συμμοριών.

Η χώρα, όπως σημειώνει το BBC, έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων από πυροβόλα όπλα στην Ευρώπη. Περίπου 4 στο εκατομμύριο πολίτες πεθαίνουν από όπλο, έναντι 1,6 στο εκατομμύριο όπως είναι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
malme_2



Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου στον Σοϊλού - «Η Τουρκία εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους»

To ΥΠΕΝ διερευνά τα περιστατικά θανάτωσης αρκούδων στη Φλώρινα

Νέες καταγγελίες κατά του R. Kelly - Έκανε σεξ με την ανήλικη βαφτιστήρα του «εκατοντάδες φορές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης