Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία διόρισε επικεφαλής «κυβέρνησης» στο κατεχόμενο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία διόρισε επικεφαλής «κυβέρνησης» στο κατεχόμενο Χάρκοβο

Το Κίεβο θεωρεί ότι κινήσεις όπως αυτή έχουν στόχο την προσάρτηση των περιοχών στο έδαφος της Ρωσίας

kharkiv_1
Ο πρώην δήμαρχος της ρωσικής πόλης Κρασνοντάρ επελέγη για να τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης που έχουν εγκαταστήσει οι Ρώσοι στην περιοχή του Χαρκόβου, στην βορεοιανατολική Ουκρανία, ένα τμήμα της οποίας έχουν καταλάβει οι Ρώσοι.

Πρόκειται για τον τελευταίο μιας σειράς διορισμών, οι οποίοι, σύμφωνα με το Κίεβο, είναι μέρος των προσπαθειών που καταβάλλουν οι Ρώσοι να προσαρτήσουν τα εδάφη του.

Ο Αντρέι Αλεξεγένκο παραιτήθηκε χθες, Πέμπτη, από δήμαρχος του Κρανοντάρ, που είναι η 16η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας. Τώρα θα τεθεί επικεφαλής του νεοδιoρισθέντος από τη Ρωσία υπουργικού συμβουλίου στην επαρχία του Χαρκόβου, μετέδωσε σήμερα, Παρασκευή, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο διάταγμα της τοπικής -διορισθείσας από τους Ρώσους- διοίκησης.

Η επαρχία του Χαρκόβου, η οποία έχει καταληφθεί μερικώς από τα ρωσικά στρατεύματα, περιβάλλει την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο. Εκτείνεται βόρεια από τις περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντιονιέτσκ, τις οποίες η Μόσχα επιδιώκει να καταλάβει εξ ονόματος των αυτονομιστικών δυνάμεων που έχουν ανακηρύξει την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει κατά το παρελθόν ότι οι κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας δεν θα επιστρέψουν ποτέ υπό τον έλεγχο του Κιέβου και πως δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στην Ρωσία ενδέχεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο. Η Ουκρανία τα έχει χαρακτηρίσει «ψευδο-δημοψηφίσματα» και υποσχέθηκε ότι θα τα αποτρέψει.

Ο ρωσικός στρατός επί του παρόντος ελέγχει λιγότερη από την μισή περιοχή του Χαρκόβου. Οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την επίθεση εναντίον του Χαρκόβου τον Μάιο, έπειτα από σθεναρή ουκρανική αντίσταση, αλλά συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την πόλη από θέσεις μακριά από τα περίχωρα της.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυξημένες οι τιμές των προμηθευτών ρεύματος για τον Σεπτέμβριο – Αύριο οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις

Σκληρή απάντηση Θεοδωρικάκου στον Σοϊλού - «Η Τουρκία εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους»

To ΥΠΕΝ διερευνά τα περιστατικά θανάτωσης αρκούδων στη Φλώρινα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης