Πάνω από 150 παιδιά πέθαναν από ιλαρά στη Ζιμπάμπουε - Επιδημία μεταξύ ανεμβολίαστων

Πάνω από 150 παιδιά πέθαναν από ιλαρά στη Ζιμπάμπουε - Επιδημία μεταξύ ανεμβολίαστων

Διπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες ημέρες τα ύποπτα κρούσματα - Έκκληση από την κυβέρνηση και σε φυλάρχους για να ενταθεί ο εμβολιασμός

measles
Η επιδημία ιλαράς στη Ζιμπάμπουε έχει στοιχίσει τη ζωή σε 157 παιδιά μέχρι τώρα, ενώ οι θάνατοι σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ανέφερε η υπουργός Πληροφοριών της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την αύξηση των μολύνσεων σε σχισματικές ομάδες της Αποστολικής Εκκλησίας, εξηγώντας ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Συνολικά ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αυξήθηκε από τα 1.036 στα 2.056 μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, είπε η υπουργός Μόνικα Μουτσβάνγκουα, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Τρίτη μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι παιδιά ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 15 ετών και προέρχονται από θρησκευτικές ομάδες που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό.

«Παρατηρήθηκε ότι τα περισσότερα κρούσματα δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς», σημείωσε. Το υπουργείο Υγείας θα εντείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού ενόψει και του νέου σχολικού έτους, που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, ενώ η κυβέρνηση κάνει έκκληση στους τοπικούς φυλάρχους και τους παραδοσιακούς θεραπευτές ζητώντας τη στήριξή τους, πρόσθεσε.

Η επιδημία ιλαράς είναι άλλο ένα πρόβλημα για τον υγειονομικό τομέα της Ζιμπάμπουε που επί χρόνια αντιμετωπίζει ελλείψεις σε φάρμακα αλλά και τις απεργίες των υγειονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Τελειώνει ο φόρος επιτηδεύματος, αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα €751 από 1ης Ιανουαρίου

Μπόρις Τζόνσον: Συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα- Δείτε φωτογραφίες από παραλία στην Εύβοια


«Συγγνώμη» στην Ινδιάνα που έστειλε ο Μπράντο στα Όσκαρ ζητά μετά από... 50 χρόνια η Ακαδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης