Ισπανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από κατάρρευση σκηνής σε φεστιβάλ στη Βαλένθια

Ισπανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από κατάρρευση σκηνής σε φεστιβάλ στη Βαλένθια

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, λόγω ισχυρών ριπών ανέμου που έφταναν τα 65 χλμ/ώρα

Medusa-festival
Ένας άνθρωπος 28 ετών έχασε τη ζωή του και άλλοι 20 τραυματίστηκαν, όταν μέρος της σκηνής ενός φεστιβάλ, που διοργανώνεται στην ισπανική πόλη Βαλένθια, κατέρρευσε και έπεσε στο κοινό.

Σύμφωνα με τις ομάδες έκτακτης ανάγκης, το περιστατικό σημειώθηκε λόγω ισχυρών ριπών ανέμου που έφταναν τα 65 χλμ/ώρα.



Πηγές του φεστιβάλ Medusa, που διεξαγόταν στην Κουλέρα της Βαλένθια, ανέφεραν πως η κατάρρευση συνέβη στις 3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο άνεμος προκάλεσε την υποχώρηση μέρους της κεντρικής σκηνής και της κατασκευής της εισόδου, πέφτοντας πάνω στους νέους που είχαν συγκεντρωθεί για να απολαύσουν συναυλίες.

Αρχικά η κατάρρευση πάνω σε ένα τμήμα του πλήθους που βρισκόταν στις μπροστινές θέσεις, αλλά στη συνέχεια παρασύρθηκε από μια ριπή ανέμου σε όλη την περιοχή, τραυματίζοντας πολλούς από τους συγκεντρωμένους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν στιγμές απόλυτου πανικού όταν το σκηνικό άρχισε να καταρρέει.

Κλείσιμο
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πηγές των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε τουλάχιστον 21, με εννέα από αυτούς να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Γύρω στις τέσσερις το πρωί αναπάντεχοι και βίαια σφοδροί άνεμοι κατέστρεψαν ορισμένες περιοχές του φεστιβάλ, υποχρεώνοντας τη διαχείριση να λάβει αμέσως την απόφαση να εκκενώσει την περιοχή της συναυλίας για να εγγυηθεί την ασφάλεια των παρευρισκόμενων, των εργαζομένων και των καλλιτεχνών», ανακοίνωσαν οι οργανωτές. Το φεστιβάλ προς το παρόν αναστέλλεται, πρόσθεσαν.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET ανακοίνωσε πως σημειώθηκαν «ισχυρές ριπές ανέμου και αιφνίδια άνοδος της θερμοκρασίας» στη διάρκεια της νύχτας, οπότε άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 82 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο Αλικάντε, στην περιφέρεια της Βαλένθια.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Θάσο - Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, «σηκώθηκαν» εναέρια μέσα

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα

Έρχονται βροχές και καταιγίδες μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης