Πόλεμος στην Ουκρανία: Γέφυρα στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας βομβάρδισε το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γέφυρα στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας βομβάρδισε το Κίεβο

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε τον βομβαρδισμό – Στόχος ήταν να την καταστήσουν αδιάβατη για τα ρωσικά στρατεύματα

xersona_oukrania
Τον βομβαρδισμό μιας γέφυρας στην περιοχή της Χερσώνας, που έχει καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός. Η γέφυρα κατέστη αδιάβατη, μετά από βομβαρδισμούς που με στόχο άλλον μεγάλο άξονα υλικοτεχνικής υποστήριξης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Νότια Διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων υποστηρίζει ότι το πλήγμα είχε στόχο μια γέφυρα κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό Χάχοβκα και την «αχρήστευσε». «Ο βομβαρδισμός ήταν ακριβής και αποτελεσματικός», τόνισε με ανάρτηση στο Facebook.

Στις 8 Αυγούστου, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε μια άλλη γέφυρα που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, την Αντονίφσκι, στρατηγικής σημασίας για την υλικοτεχνική υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων.

Στα προάστια της κατεχόμενης πόλης Χερσώνα, αυτή η γέφυρα πάνω από τον Δνείπερο είχε ήδη στοχοποιηθεί και καταστραφεί μερικώς στις 27 Ιουλίου, αναγκάζοντας τον ρωσικό στρατό να εγκαταστήσει κινητές γέφυρες.

Η Χερσώνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιοχής, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το μέτωπο του πολέμου. Ζωτικής σημασίας για την ουκρανική γεωργία, η περιοχή είναι επίσης στρατηγικής σημασίας γιατί συνορεύει με τη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν ότι διεξάγουν μια αργή αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας εδώ και αρκετές εβδομάδες, η οποία, σύμφωνα με το Κίεβο, κατέστησε δυνατή την ανακατάληψη δεκάδων χωριών από τον ρωσικό στρατό.


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονήθηκε ο κιθαρίστας των «Teenage Head» - Νο1 ύποπτος ο γιος του, που έστειλε... email για τον θάνατό του


Έξαρση πολιομυελίτιδας στο Λονδίνο - Ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού σε παιδιά


Κι άλλη καταγγελία για το DK Oyster - Πλήρωσαν €1.400 για «μασημένα καλαμαράκια και ζυμαρικά που δεν τρώγονταν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης