Πόλεμος στην Ουκρανία: Με σαμπάνια στο εμπόλεμο Κίεβο η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών - «Λυπάμαι για τη φωτογραφία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με σαμπάνια στο εμπόλεμο Κίεβο η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών - «Λυπάμαι για τη φωτογραφία»

Η Νάνσι Φέζερ (πρώτη από αριστερά) με ένα ποτό στο χέρι μαζί με τον δήμαρχο της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο - «Ακατάλληλο στιγμιότυπο, αλλά αντανακλά την καθημερινή ζωή στο Κίεβο» λέει

ypoyrgos-sampania-arthro
Δυσμενή σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία της Γερμανίδας υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ (SPD) και του υπουργού Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ (SPD) να γελούν ανέμελοι κρατώντας ένα ποτήρι σεκτ (είδος σαμπάνιας) κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Κίεβο.

Στη φωτογραφία, εκτός από τους δύο υπουργούς, εικονίζονται η Γερμανίδα πρεσβευτής στο Κίεβο 'Ανκα Φελντχούζεν και ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, όλοι με ποτήρι στο χέρι και σε εύθυμη διάθεση.



«Λυπάμαι για τη φωτογραφία, σίγουρα δεν ήταν η κατάλληλη. Η χαλαρή διάθεση είχε δημιουργηθεί επειδή η ζωή στους δρόμους, στην καθημερινή ζωή στο Κίεβο, έχει επιστρέψει αυτή τη στιγμή στο φυσιολογικό», δήλωσε σχετικά η κυρία Φέζερ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό βέβαια είναι δύσκολο να το κατανοήσει κανείς, όταν υπάρχουν στη χώρα καταστροφές, έχουν διαπραχθεί τρομερά εγκλήματα πολέμου και οι μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά. Στην ουκρανική πρωτεύουσα όμως είδα κόσμο να πηγαίνει ξανά για ψώνια, να κάθεται σε μπαρ και σε καφετέριες και να πηγαίνει στη δουλειά του», πρόσθεσε η υπουργός.



Κλείσιμο
Η φωτογραφία, εξήγησε η κυρία Φέζερ, τραβήχτηκε στην κατοικία της πρεσβευτού της Γερμανίας. «Δεν θα το επαναλάμβανα, διότι το στιγμιότυπο εκφράζει κάτι ακατάλληλο για όσους έρχονται από το εξωτερικό. Τελικά όμως αντανακλά την καθημερινή ζωή στο Κίεβο», σημείωσε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχόλια για τη φωτογραφία ήταν πάντως ιδιαίτερα δηκτικά, με σχόλια για «πολεμικό τουρισμό», ενώ δημιουργήθηκε και hashtag #sekt.



Ειδήσεις σήμερα:

Ελληνικό: Πάνω από 1.900 σχέδια χρειάστηκαν για να λάβει άδεια ο σχεδόν 200 μέτρων ουρανοξύστης

Δήλωση Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του: Δεν θα δεχθώ ενημέρωση στο αυτί - Να σταλεί ο φάκελος στην Επιτροπή Διαφάνειας

Τζο Μπάιντεν: Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ξέχασε ότι έκανε χειραψία – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης