Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις από τις ΗΠΑ σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις από τις ΗΠΑ σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Υποχρέωση επιθεωρήσεων στο πλαίσιο της START - Μια μάλλον αναμενόμενη επίπτωση του ψυχροπολεμικού κλίματος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία

ar_009
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την αναστολή των προγραμματισμένων αμερικανικών επιθεωρήσεων σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο της συνθήκης START (Strategic Arms Reduction Treaty), μιας διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων.

Η Μόσχα αναγκάστηκε «να καταφύγει σε αυτό το μέτρο ως αποτέλεσμα της επιμονής της Ουάσινγκτον ότι θα επιδιώξει αναπόφευκτα την επανέναρξη των επιθεωρήσεων υπό συνθήκες που δεν λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι όροι που προτείνει η Ουάσινγκτον «δημιουργούν μονομερή πλεονεκτήματα για τις ΗΠΑ και ουσιαστικά στερούν από τη Ρωσική Ομοσπονδία το δικαίωμα διεξαγωγής επιθεωρήσεων σε αμερικανικό έδαφος», συμπληρώνει.

Το Κρεμλίνο ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα την αμερικανική κυβέρνηση ότι τελειώνει ο χρόνος για τη διαπραγμάτευση της συνθήκης «New START» και ότι, εφόσον εκπνεύσει το 2026 χωρίς να αντικατασταθεί, η παγκόσμια ασφάλεια θα αποδυναμωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα και στο σπίτι διοικητή στις Κυκλάδες - Ψάχνουν κύκλωμα κλεμμένων διαβατηρίων

Τριπλάσια η αύξηση θανάτων από κορωνοϊό τον Ιούλιο σε σχέση με πέρσι, δηλώνει ο Καπραβέλος

Καταγγελία στα Χανιά: Ακτινολόγος επιτέθηκε σε γιατρό που ζήτησε να γίνει αξονική σε θύμα τροχαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης