Ο Τραμπ έσκιζε έγγραφα και τα πετούσε στις τουαλέτες του Λευκού Οίκου

Ο Τραμπ έσκιζε έγγραφα και τα πετούσε στις τουαλέτες του Λευκού Οίκου

Ντοκουμέντα για την -πιθανόν παράνομη- πρακτική του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έφερε στο φως η δημοσιογράφος Μάγκι Χάμπερμαν

trump_wh1
Βουλωμένες τουαλέτες έβρισκε κατά διαστήματα του Λευκού Οίκου, η αιτία δεν ήταν όμως κάποιο πρόβλημα στην αποχέτευση, αλλά ίσως ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ που έσκιζε και έριχνε συστηματικά έγγραφα.

Η αποκάλυψη υπάρχει στο βιβλίο της Μάγκι Χάμπερμαν, ανταποκρίτριας των New York Times στον Λευκό Οίκο, το οποίο θα εκδοθεί τον Οκτώβριο. Η δημοσιογράφος γράφει ότι αυτού του είδους οι καταστροφές εγγράφων έγιναν πολλές φορές στην θητεία του Τραμπ και, σε τουλάχιστον, δύο περιπτώσεις, σε ταξίδια στο εξωτερικό.

Το Axios δημοσίευσε τη Δευτέρα φωτογραφίες κομματιών χαρτιού μέσα σε τουαλέτες. Είναι γραμμένα με μαρκαδόρο και με τον χαρακτηριστικό γραφικό χαρακτήρα του Τραμπ.

white-house-toilet
Στην φωτογραφία από το βιβλίο της δημοσιογράφου Μάγκι Χάμπερμαν που θα βγει το φθινόπωρο το 2022, τα χαρτιά που πετούσε ο Τραμπ. Η τουαλέτα αριστερά είναι στον Λευκό Οίκο και αυτή δεξιά σε ταξίδι στο εξωτερικό.


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα πάντα με το Axios, θεωρείται «διαβόητος καταστροφέας εγγράφων» του Οβάλ Γραφείου, σχίζοντας πολλά έγγραφα, κάτι που γνώριζαν και κάποιοι συνεργάτες του.

Κλείσιμο
Στη φωτογραφία διακρίνονται το όνομα της Ρεπουμπλικανής βουλευτού από τη Νέα Υόρκη Ελίζ Στέφανικ, το οποίο έχει ακουστεί ως πιθανή αντιπρόεδρος στο πλευρό του Τραμπ αν είναι υποψήφιος το 2024.

Αν πράγματι είναι ο πρόεδρος που πέταξε τα έγγραφα, αυτό ίσως συνιστά παραβίαση του νόμου για τα προεδρικά αρχεία.

Στο ίδιο βιβλίο η καλά ενημερωμένη για τα παρασκήνια του Λευκού Οίκου δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο Τραμπ διατηρούσε επαφή με τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-Ουν, τον οποίο είχε συναντήσει δυο φορές. Ο ίδιος ο Τραμπ είχε πει ότι οι επιστολές του Κιμ ήταν κάτι σαν «ερωτικές επιστολές».

Όπως και αν έχει, πληροφορίες φέρουν τον Τραμπ να τρέμει το βιβλίο της Χάμπερμαν και όσα θα αποκαλύπτει, παρ’ολο που της μίλησε και ο ίδιος. Ο Τραμπ παρακολουθεί εξάλλου τη δουλειά της Χάμπερμπαν συστηματικά - και ας την είχε πει κάποτε «ζωύφιο».



Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα και στο σπίτι διοικητή στις Κυκλάδες - Ψάχνουν κύκλωμα κλεμμένων διαβατηρίων

Τριπλάσια η αύξηση θανάτων από κορωνοϊό τον Ιούλιο σε σχέση με πέρσι, δηλώνει ο Καπραβέλος

Καταγγελία στα Χανιά: Ακτινολόγος επιτέθηκε σε γιατρό που ζήτησε να γίνει αξονική σε θύμα τροχαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης