Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ αποδοκιμάζει την επίσκεψη Πελόζι για στη Νότια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ αποδοκιμάζει την επίσκεψη Πελόζι για στη Νότια Κορέα

Η πρόεδρος της αμερικανικής βουλής και ο νοτιοκορεάτης ομόλογός της Κιμ Τζιν-πιο δεσμεύτηκαν την Πέμπτη να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, κατά την επίσκεψη της Πελόζι στη Σεούλ μετά το ταξίδι της στην Ταϊπέι

pelosi_s_korea
Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ αποδοκίμασε σήμερα την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στη Νότια Κορέα, καταγγέλλοντας όσα υποστήριξε περί «αποτροπής» της Βορείου Κορέας κατά τις συνομιλίες που είχε με αξιωματούχους στη Σεούλ.

Η πρόεδρος της αμερικανικής βουλής και ο νοτιοκορεάτης ομόλογός της Κιμ Τζιν-πιο δεσμεύτηκαν την Πέμπτη να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, κατά την επίσκεψη της Πελόζι στη Σεούλ μετά το ταξίδι της στην Ταϊπέι.



Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, τα σχόλια της Πελόζι αποτελούν μέρος σχεδίου των ΗΠΑ με σκοπό την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Το KCNA ανέφερε επίσης ότι η Νάνσι Πελόζι επιχείρησε να δικαιολογήσει την «εχθρική» πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος της Βορείου Κορέας και τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Η Πελόζι, ο χειρότερος καταστροφέας της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας, είχε προκαλέσει νωρίτερα την οργή του κινεζικού λαού με το πρόσφατο ταξίδι της στην Ταϊβάν», μετέδωσε το KCNA, συμπληρώνοντας ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βορείου Κορέας Τζο Γιονγκ Σαμ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά για όλες τις εστίες προβλημάτων που προκάλεσε (η Πελόζι) όπου κι αν πήγε».

Κλείσιμο
Η Βόρεια Κορέα φέρεται να προετοιμάστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους προκειμένου να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters που επικαλείται απόσπασμα εμπιστευτικής έκθεσης του ΟΗΕ.


Ειδήσεις σήμερα:

ΡΑΕ: Ελέγχονται τρεις μεγάλοι προμηθευτές για παραπλανητικές διαφημίσεις

Gov.gr Wallet: Διαθέσιμο για όλους τους πολίτες - Πώς «φορτώνουμε» τις ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα

Περιστέρι: Η 17χρονη είχε καταθέσει υπέρ του Πακιστανού για αιματηρό επεισόδιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης