Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Ιράν

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Ιράν

Καταστροφές σε περιοχές στα δυτικά της χώρας και στην ευρύτερη περιοχή της Τεχεράνης

26013060
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 19 φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες που έπληξαν από την Τετάρτη περιοχές κοντά στην Τεχεράνη, ανακοίνωσαν οι αρχές του Ιράν.

«Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών στο χωριό Εμαμζαντέχ Νταβούντ, δυτικά, και στις περιοχές Φιρουζκούχ, Ρουντεχέν και Νταμαβάντ, ανατολικά της Τεχεράνης, 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», ανακοίνωσε η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος.

Χώρα σε μεγάλο βαθμό άνυδρη, το Ιράν αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ξηρασίας τη δεκαετία που διανύουμε, αλλά και συχνές πλημμύρες που οφείλονται σε καταρρακτώδεις βροχές.

Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για επτά νεκρούς και 14 αγνοούμενους στο τουριστικό χωριό Εμαμζαντέχ Νταβούντ και στην περιοχή Νταμαβάντ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχιντί ανέφερε ότι 18 επαρχίες της χώρας επλήγησαν από τις πλημμύρες, κυρίως οι επαρχίες Μαζανταράν, Αλμπόρζ, Μαρκαζί, Ισφαχάν, Γιαζντ και της Τεχεράνης.

Στη Γιαζντ, στο κεντρικό Ιράν, «δρόμοι πλημμύρισαν, κυρίως μέσα στην ιστορική πόλη» που περιλαμβάνεται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco.

Κλείσιμο
Σε σύντομο γραπτό μήνυμα που στάλθηκε την Πέμπτη, η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος συνέστησε στους κατοίκους να αποφύγουν να πλησιάσουν τα ποτάμια και να μεταβούν στις ορεινές περιοχές μέχρι τη Δευτέρα.

Προηγούμενη καταιγίδα με ισχυρές βροχοπτώσεις στοίχισε τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε 22 ανθρώπους στη νότια επαρχία Φαρς.

Το 2019, ισχυρές βροχοπτώσεις στον νότο προκάλεσαν τον θάνατο 75 και πλέον ανθρώπων και προκάλεσαν ζημιές ύψους άνω των δύο δισ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2022: Στο Πανεπιστήμιο με 6,9 - Δείτε τις σχολές που έπεσαν κάτω από τη βάση

Θρίλερ με πτώμα άνδρα στη λαχαναγορά του Ρέντη

Καταγγελία σοκ από 23χρονη στη Σέριφο - Πακιστανοί τη βίασαν και την παράτησαν λιπόθυμη σε ερημική παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης