Μπαχάμες: Τουλάχιστον 17 μετανάστες από την Αϊτή νεκροί στην ανατροπή πλεούμενου

Μπαχάμες: Τουλάχιστον 17 μετανάστες από την Αϊτή νεκροί στην ανατροπή πλεούμενου

Σώθηκαν 25 επιβαίνοντες, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται δεκάδες -  Κάθε επιβάτης πλήρωσε από 3.000 ως 8.000 δολάρια για το ταξίδι

bahamas_migrant
Πλεούμενο ανατράπηκε σε μικρή απόσταση από τις Μπαχάμες τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 από τους δεκάδες μετανάστες από την Αϊτή που επέβαιναν σε αυτό, ανακοίνωσαν οι αρχές των νησιών.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τη 01:30 (τοπική ώρα· 08:30 ώρα Ελλάδας), σε θαλάσσια περιοχή 11 χιλιόμετρα ανοικτά του νησιού Νιου Πρόβιντενς, καθώς ολοένα περισσότεροι Αϊτινοί προσπαθούν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ για να σωθούν από την ανέχεια και τη βία των συμμοριών στη χώρα τους.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης ανέσυραν τα πτώματα 17 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, ενώ άλλοι 25 επιβαίνοντες σώθηκαν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Φίλιπ Ντέιβις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τον κ. Ντέιβις, το ταχύπλοο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί οι μετανάστες πιστεύεται «ότι ανατράπηκε λόγω θαλασσοταραχής», καθώς κινείτο προς την κατεύθυνση του Μαϊάμι (Φλόριντα, νότια).

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Κλέιτον Φερνάντερ, στο σκάφος θεωρείται πως επέβαιναν ως και εξήντα άνθρωποι, κάτι που σημαίνει ότι εξακολουθούν να αγνοούνται δεκάδες.

Σύμφωνα με τις αρχές στις Μπαχάμες, δύο πρόσωπα συνελήφθησαν, καθώς θεωρείται πως ήταν οι διακινητές. Ο υπουργός Μετανάστευσης Κιθ Μπελ ανέφερε, επικαλούμενος επιζήσαντες, ότι κάθε επιβάτης πλήρωσε από 3.000 ως 8.000 δολάρια για το ταξίδι.

Η αμερικανική ακτοφυλακή έχει αναχαιτίσει και επαναπατρίσει πάνω από 6.100 Αϊτινούς στη θάλασσα από τον περασμένο Οκτώβριο. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό της τελευταίας εικοσαετίας.

Τον Μάιο, πλεούμενο με 842 μετανάστες από την Αϊτή που κατευθυνόταν στις ΗΠΑ εξετράπη της πορείας του και προσάραξε στις βόρειες ακτές της Κούβας. Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, 11 άνθρωποι πνίγηκαν όταν πλεούμενο με αϊτινούς μετανάστες ανατράπηκε σε μικρή απόσταση από το Πουέρτο Ρίκο.


Ειδήσεις σήμερα:

Φυσικό αέριο: Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος μετά το «ράλι» – Πότε ανακοινώνονται οι νέες χρεώσεις

Παγίδα θανάτου για την 41χρονη μητέρα στην Κεφαλονιά οι ζημιές στο οδικό δίκτυο από τους σεισμούς του 2014

Ξεκίνησε καύσωνας «διαρκείας» - Κυριακή και Δευτέρα οι πιο «καυτές» ημέρες, πού θα δούμε 40άρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης