Καύσωνας στην Ισπανία: Σκηνές τρόμου - Φλόγες περικυκλώνουν τρένο

Καύσωνας στην Ισπανία: Σκηνές τρόμου - Φλόγες περικυκλώνουν τρένο

Κανένας δεν τραυματίστηκε στο τρένο - Στο έλεος των πυρκαγιών η Ισπανία - Χιλιάδες εκτάσεις γης έχουν παραδοθεί στις φλόγες - Κύμα ζέστης επελαύνει στην Ευρώπη - Κοντά στους 39 βαθμούς έφτασε το θερμόμετρο στη Βρετανία σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά

ispania-fwtia-treno3
Κόλαση του Δάντη θυμίζουν περιοχές της Ισπανίας, με τις φλόγες να μαίνονται ανεξέλεγκτα, μετατρέποντας σε στάχτη χιλιάδες εκτάσεις γης. Τα εκτεταμένα πύρινα μέτωπα, που ευνοούνται από το κύμα ακραίου καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Ιβηρικής, έχουν επηρεάσει μεγάλο αριθμό κατοίκων. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται σε σειρά βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, με ένα από αυτά να δείχνει τις φλόγες να περικυκλώνουν απειλητικά τρένο. 

Το περιστατικό τρόμου εκτυλίχθηκε στη δυτική Ισπανία, ενώ τη στιγμή που καίει η φωτιά οι επιβάτες παρακολουθούν έντρομοι από τη θέση τους την πορεία του πύρινου μετώπου. Για καλή τους τύχη, κανείς δεν τραυματίστηκε και το μέσο μεταφοράς κατάφερε να συνεχίσει την πορεία του. 


Οι εφιαλτικές στιγμές αποτυπώνονται, όμως, στις κινήσεις του επιβατών που με κομμένη την ανάσα σηκώνονται ελαφρώς από τις θέσεις τους για να δουν πόσο κοντά είναι οι φλόγες, οι οποίες διαπιστώνεται ότι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από εκείνους. 

Δεν είναι λίγα, πάντως, τα δυσάρεστα περιστατικά με τραυματίες και εγκλωβισμένους που έχει αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία της Ισπανίας τις τελευταίες ημέρες.

Κλείσιμο
shutterstock_2009012813
shutterstock_2026510745


Η χώρα μετρά εκατοντάδες θανάτους με τις αρχές να ανακοινώνουν 366 νεκρούς από τον καύσωνα. Την ώρα που η Ισπανία θρηνεί τους νεκρούς της, οι αρχές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε πολλές περιοχές με το θερμόμετρο να έχει σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου και το συχνά ορεινό έδαφος να δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι που παρακολουθούσαν χθες πυκνά σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από την κεντρική δυτική κοιλάδα «Jerte». «Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους πάντες», υποστηρίζει ο κάτοικος Miguel Angel Tamayo.

shutterstock_1545366431


Δύο από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές έχουν κάνει στάχτη περίπου 18.200 στρέμματα γης. Στη νότια Ανδαλουσία 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες του, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στην επαρχία της Μάλαγα. 

Οι πυροσβέστες
 προσπαθούν επίσης να περιορίσουν την φωτιά που ξεκίνησε από κεραυνό σε περιοχή της Εξτρεμαδούρα, με τις αρχές να προχωρήσουν σε εκκένωση οκτώ χωριών με 400 περίπου κατοίκους.

Στο μεταξύ, το κύμα μεγάλης ζέστης εξακολουθεί να επελαύνει στη Γηραιά Ήπειρο, με τις θερμοκρασίες στη Βρετανία να κινούνται σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα. 

Σε περιοχές του βρετανικού βορρά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 37 βαθμούς. 

kolydas


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι καρατόμησε τον αρχηγό της Κρατικής Ασφάλειας και τη Γενική Εισαγγελέα για «εσχάτη προδοσία»

Μεγιστάνας του real estate στο Ντουμπάι ξόδεψε στη Μύκονο 100.000 ευρώ σε σαμπάνιες Dom Perignon

Αυξήσεις- «φωτιά» σε βασικά είδη στην Τουρκία – Τα λεμόνια και οι πατάτες είναι ακριβότερα κατά 614%!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης