Γερμανία: Παιδί προσφύγων έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα υπουργός στην ιστορία της χώρας

Γερμανία: Παιδί προσφύγων έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα υπουργός στην ιστορία της χώρας

Με καταγωγή από το Μαλί της δυτικής Αφρικής, η νέα υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στο κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν γράφει ιστορία στη Γερμανία

aminata_toure
Πέρασε φτωχικά παιδικά χρόνια σε συνοικίες προσφύγων της Γερμανίας. Στοιχειωμένη από την αβεβαιότητα για τον χρόνο παραμονής της οικογένειάς της στη χώρα, η Αμινάτα Τουρέ από το Μάλι της δυτικής Αφρικής, μεγάλωσε πατώντας γερά στα πόδια της. Ακολούθησε το όνειρό της και ασχολήθηκε με τα κοινά.

Το 2013 έγινε μέλος των Πρασίνων και μέσα σε έξι χρόνια, έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που αναλαμβάνει υπουργικό πόστο (σε τοπικό επίπεδο) στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Οι γονείς της μετακόμισαν από το Μάλι στη Γερμανία το 1991. Λίγους μήνες αργότερα, η Αμινάτα είδε το φως της ημέρας στην πόλη Νόιμίνστερ κοντά στο Κίελο.

Εξελέγη βουλευτής του τοπικού κοινοβουλίου το 2017

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η νεαρή πολιτικός με τα ράστα κοτσιδάκια στα μαλλιά, ανέλαβε το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών - Πρασίνων, στο κρατίδιο Σλέσβιχ- Χόλσταϊν.

Η 29χρονη έχει αγαστή συνεργασία με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου, τον Χριστιανοδημοκράτη Ντάνιελ Γκίντερ, όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Η Αμινάτα σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Κιέλου. Σε ηλικία 25 ετών, εξελέγη βουλευτής στις 29 Ιουνίου του 2017 στο τοπικό κοινοβούλιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν και έως το 2022 διετέλεσε αντιπρόεδρος (του κοινοβουλίου).

Από τις 29 Ιουνίου του 2022, ανέλαβε το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, Νεότητας, Οικογένειας, Ηλικιωμένων πολιτών, Ένταξης και Ισότητας στο ομόσπονδο κρατίδιο.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ντράγκι δεν δείχνει να «θέλει να το ξανασκεφτεί» για την πρωθυπουργία, λέει η Rai


Καλύπτουμε το 60% των αυξήσεων, είπε με αφορμή την ενεργοποίηση του Power Pass ο Μητσοτάκης


Συνελήφθη η κοκκινομάλλα λογίστρια που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 880.000 ευρώ και διέφευγε για 10 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης