Λευκορωσία: Κάθειρξη οκτώ ετών σε δημοσιογράφο με την κατηγορία της προδοσίας

Λευκορωσία: Κάθειρξη οκτώ ετών σε δημοσιογράφο με την κατηγορία της προδοσίας

Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες της υπόθεσης και η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών

andreeva
Λευκορωσικό δικαστήριο καταδίκασε την Τετάρτη δημοσιογράφο σε οκτώ χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της προδοσίας, επιβάλλοντάς της νέα ποινή επιπλέον εκείνης που ήδη εξέτιε καθώς είχε κατηγορηθεί για διοργάνωση μαζικών ταραχών, ανακοίνωσε η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Vesna-96.

Η 28χρονη δημοσιογράφος του πολωνικού Belsat TV Κατερίνα Αντρέγεβα είχε συλληφθεί την ώρα που έκανε ρεπορτάζ για τις μαζικές διαδηλώσεις στο Μινσκ το 2020 και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για οργάνωση μαζικών ταραχών, κατηγορία την οποία η ίδια αρνήθηκε.

Οι Λευκορώσοι ανακριτές στοιχειοθέτησαν εναντίον της μια νέα υπόθεση την άνοιξη, ενώ ήταν ακόμη στη φυλακή, κατηγορώντας την για προδοσία. Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες της υπόθεσης και η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στο δικαστήριο μετά την ετυμηγορία έμειναν αναπάντητες.

Το Belsat, που είναι πολωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο το οποίο επικεντρώνεται σε ειδήσεις που σχετίζονται με την Λευκορωσία και τις οποίες το Μινσκ έχει χαρακτηρίσει εξτρεμιστικές, επιβεβαίωσε σήμερα την καταδίκη της.

Κλείσιμο
Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTa επικαλούμενο το δικαστήριο μετέδωσε ότι η Αντρέγεβα κρίθηκε ένοχη για παράδοση κρατικών μυστικών.

Η δημοσιογράφος ανακηρύχθηκε πολιτική κρατούμενη από την ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Vesna-96 μετά την πρώτη της καταδίκη. Η εν λόγω ομάδα εκτιμά ότι στην Λευκορωσία υπάρχουν περίπου 1.300 πολιτικοί κρατούμενοι. Πολλοί από αυτούς είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια του κύματος διαδηλώσεων κατά του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1994.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Η τακτική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο Λιγνάδης είναι αθώος, τον καταδίκασε μέρος των ενόρκων, λέει ο Κούγιας

«Θα αποχωρήσω σύντομα με το κεφάλι ψηλά», λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Άλλες 11 κλοπές στο «πλούσιο» ποινικό μητρώο των απατεώνων που έκαναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και «ξάφριζαν» ηλικιωμένους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης