Ουκρανία: «Δεν πρόκειται να γίνω ολιγάρχης» λέει ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας Ρινάτ Αχμέτοφ

Ουκρανία: «Δεν πρόκειται να γίνω ολιγάρχης» λέει ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας Ρινάτ Αχμέτοφ

Ο Ρινάτ Αχμέτοφ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ΜΜΕ - Δήλωσε ότι η Media Group Ukraine θα παραδώσει τις άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης στο ουκρανικό κράτος

rinat_akhmetov
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας Ρινάτ Αχμέτοφ ανακοίνωσε στην επενδυτική του εταιρεία ότι θα αποχωρήσει από τις επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης για να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρυσι με στόχο τον περιορισμό της επιρροής των «ολιγαρχών».

Σε δήλωση που απέστειλε στο Reuters, ο Αχμέτοφ, δήλωσε ότι η Media Group Ukraine θα παραδώσει τις άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης στο ουκρανικό κράτος και θα σταματήσει τις δραστηριότητες της στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αχμέτοφ δήλωσε ότι η επενδυτική του εταιρεία SCM δεν μπόρεσε να πουλήσει την επιχείρησή της στα μέσα ενημέρωσης με όρους της αγοράς λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και της εξάμηνης προθεσμίας που προβλέπει η νομοθεσία κατά των ολιγαρχών για την πώληση περιουσιακών τους στοιχείων στα μέσα ενημέρωσης.

«Όντας ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην ουκρανική οικονομία, έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι ποτέ δεν ήμουν και δεν πρόκειται να γίνω ολιγάρχης», δήλωσε ο Αχμέτοφ.

Τον Νοέμβριο του 2021, όπως είχε μεταδώσει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε τον νόμο «Για την αποτροπή απειλών της εθνικής ασφάλειας, που σχετίζονται με την υπέρμετρη επιρροή προσώπων, τα οποία έχουν σημαντικό οικονομικό ή πολιτικό εκτόπισμα στην κοινωνική ζωή (ολιγαρχών)».

To κείμενο του νόμου διασφαλίζει το νομικό πλαίσιο που αφορά στον διαχωρισμό των μεγάλων επιχειρήσεων από τον πολιτικό αγώνα και περιορίζει την καταστροφική επιρροή των προνομιακών (ολιγαρχικών) συμφερόντων στην οικονομική ζωή της Ουκρανίας. Καθιερώνει επίσης κριτήρια για τον ορισμό των ολιγαρχών και απαιτήσεις για τη διαφάνεια των επαφών πολιτικών και αξιωματούχων με ολιγάρχες ή εκπροσώπους τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Η μπάλα που έσωσε τον Ιβάν είχε χαθεί πριν 10 μέρες από δύο παιδάκια στη Λήμνο!

Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα: Πώς «έδεσαν» το ζεύγος Τράγκα

Το σχέδιο Μητσοτάκη για εκλογές την άνοιξη του 2023: Γιατί το πάει έως το τέλος της θητείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης