Οργή Κιέβου για το διάταγμα Πούτιν που διευκολύνει τους Ουκρανούς να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα

Οργή Κιέβου για το διάταγμα Πούτιν που διευκολύνει τους Ουκρανούς να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε το διάταγμα νέα καταπάτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας τους

oukrania_nekroi_rwsoi_xr
Σθεναρά καταδίκασε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών το διάταγμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που διευκολύνει τη διαδικασία απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς, κρίνοντας το διάταγμα «νέα καταπάτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

«Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει σθεναρά το διάταγμα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «η εν λόγω απόφαση συνιστά περαιτέρω καταπάτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ασύμβατη με τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα, το Κίεβο κάλεσε τους εταίρους του να επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και να αυξήσουν τις προμήθειες βαρέων όπλων στην Ουκρανία για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την απόφαση αυτή που έλαβε.

Πούτιν: Όλοι οι Ουκρανοί πολίτες μπορούν πλέον να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε, νωρίτερα, διάταγμα που διευκολύνει την διαδικασία απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς πολίτες και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Προηγουμένως η απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας αφορούσε μόνο στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων αποσχισθέντων εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες η Ρωσία υποστηρίζει ότι «απελευθέρωσε» από τον έλεγχο του Κιέβου, καθώς επίσης και τις κατεχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Η μπάλα που έσωσε τον Ιβάν είχε χαθεί πριν 10 μέρες από δύο παιδάκια στη Λήμνο!

Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα: Πώς «έδεσαν» το ζεύγος Τράγκα

Το σχέδιο Μητσοτάκη για εκλογές την άνοιξη του 2023: Γιατί το πάει έως το τέλος της θητείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης