Ικανοποίηση στην Ιρλανδία από την παραίτηση Τζόνσον - «Ευκαιρία για μια νέα αρχή»

Ικανοποίηση στην Ιρλανδία από την παραίτηση Τζόνσον - «Ευκαιρία για μια νέα αρχή»

Οι σχεσείς του Δουβλίνου και του Λονδίνου ήταν «τεταμένες και καταπονημένες» το τελευταίο διάστημα, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

Micheal_Martin
Η παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον «είναι μια ευκαιρία» για το Δουβλίνο και το Λονδίνο να ξεκινήσουν σε καλή βάση, εκτίμησε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μίχαλ Μάρτιν.

«Έχουμε μια ευκαιρία για να επανέλθουμε στο αληθινό πνεύμα της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού που έχουμε ανάγκη» δήλωσε σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν, η σχέση μεταξύ των δύο χωρών ήταν «τεταμένη και καταπονημένη τελευταία» κυρίως λόγω του σχεδίου του Λονδίνου να αναθεωρήσει μονομερώς τελωνειακές διατάξεις μετά το Brexit στη Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο κρίνεται παράνομο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλος της οποίας είναι η Ιρλανδία.

Επανέλαβε την ανάγκη να προστατευτεί η συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, η οποία έθεσε τέλος το 1998 στη σύγκρουση στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία μετρούσε τρεις δεκαετίες, μεταξύ των Ενωτικών που είναι προσηλωμένοι στο βρετανικό Στέμμα και των Ρεπουμπλικανών που τάσσονται υπέρ της ενοποίησης.

«Αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ σήμερα και προτρέπω για άλλη μια φορά να απόσχουμε από οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

«Μικρή ήθελα να γίνω ναυπηγός, αστροναύτης ή υπάλληλος σούπερ μάρκετ» λέει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Έρευνα: Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ακούσουν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέο βίντεο: Οι διαρρήκτες έχουν μπει στο χρυσοχοείο και προσπαθούν να σύρουν χρηματοκιβώτιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης