Συνομιλία των αρχηγών ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ-Κίνας για να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας Ουάσιγκτον-Πεκίνου

Συνομιλία των αρχηγών ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ-Κίνας για να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας Ουάσιγκτον-Πεκίνου

Βαρύνουσας σημασίας συνομιλία του αρχηγού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Μάρκ Μάιλι με τον αρχηγό των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Λι Τσουοσένγκ - Θα ακολουθήσει συνάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι, στο Μπαλί - Σκοπός να μην εκτραπεί σε αναμέτρηση ο σινοαμερικανικός ανταγωνισμός

miley-tsouosengk-main
Ο Αμερικανός στρατηγός Μάρκ Μάιλι, αρχηγός του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, συνομίλησε με τον Κινέζο αρχηγό του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Κίνας, στρατηγό Λι Τσουοσένγκ, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

«Ο στρατηγός Μάιλι συζήτησε την ανάγκη υπεύθυνης διαχείρισης του ανταγωνισμού και της διατήρησης ανοικτών γραμμών επικοινωνίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μίλι.

«Ο στρατηγός Μάιλι υπογράμμισε τη σημασία της εμπλοκής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού σ’ έναν ουσιαστικό διάλογο, για τη βελτίωση των επικοινωνιών σε περίπτωση κρίσης και τον περιορισμό των στρατηγικών κινδύνων. Κατά την τηλεφωνική συνομιλία έγινε επίσης μια παραγωγική συζήτηση για έναν αριθμό περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων στον τομέα ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνάντηση Άντονι Μπλίνκεν και Ουάνγκ Γι στο περιθώριο της G20 στην Ινδονησία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα έχει συνομιλίες αυτή την εβδομάδα με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Μπαλί, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δύο αξιωματούχοι, που είχαν ιδωθεί για τελευταία φορά τον Οκτώβριο, θα συναντηθούν με φόντο τις διμερείς εντάσεις για σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν.

«Θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε (την εγκατάσταση) προστατευτικού κιγκλιδώματος, ας το πούμε, γύρω από τη σχέση μας ώστε ο ανταγωνισμός μας να μην εκτραπεί σε σφάλματα κρίσης ή σε αναμέτρηση», είπε σε δημοσιογράφους ο Ντάνιελ Κρίτενμπρινκ, αρμόδιος για την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κλείσιμο
Η συνάντηση θα γίνει καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να έχει συζήτηση με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε η πανδημία.

«Η Κίνα γίνεται πιο πιεστική και επιθετική», λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι τους αναλογεί για να διαχειριστούν τις εντάσεις με την Κίνα και να αποτρέψουν μια σύγκρουση, παρότι το Πεκίνο γίνεται πιο επιθετικό στην περιοχή της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν, είχε δηλώσει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.

Οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ είχαν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη βρίσκονται σε αντιπαράθεση για μια σειρά ζητημάτων: από την Ταϊβάν και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα μέχρι τη στρατιωτική δραστηριότητα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε τουριστικό σκάφος με 25 επιβαίνοντες στη Χαλκιδική

Στα 18.297 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - 28 θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι

«Ο κόσμος σε πανικό ζητούσε βοήθεια» - Τι λέει ο ναυαγοσώστης που έσωσε την 6χρονη από βέβαιο πνιγμό στη Ζαχάρω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης