Τουρκία: «Η συμφωνία με Σουηδία και Φινλανδία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας»

Τουρκία: «Η συμφωνία με Σουηδία και Φινλανδία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας»

«Αυτή η υπογραφή της κυβέρνησης Ερντογάν είναι μια παραχώρηση που είναι ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα της χώρας μας» είπε η επικεφαλής του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ

meral_aksener_main
Αντιδράσεις στην αντιπολίτευση της Τουρκίας, προκάλεσε η συμφωνία της κυβέρνησης Ερντογάν με τις ηγεσίες Φινλανδίας και Σουηδίας, ώστε να προχωρήσει η ένταξη των δυο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η επικεφαλής του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, μιλώντας ενώπιον των μελών της παράταξής της, είπε πως «η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση Ερντογάν είναι δυστυχώς μια παραχώρηση που είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα της χώρας μας».

«Αυτή η υπογραφή της κυβέρνησης Ερντογάν είναι μια παραχώρηση που είναι ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα της χώρας μας. Ο τριμερής μηχανισμός θα τεθεί σε λειτουργία μετά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ» είπε η Ακσενέρ.

Και συνέχισε: «Έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων σε άλλες συμφωνίες που υπέγραψε ο κ. Ερντογάν και οι φίλοι του. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να μας εξαπατούν, ωστόσο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό για το τουρκικό έθνος. Η οικονομική βοήθεια προς τους τρομοκράτες PYD/YPG είναι εκτός συμφωνίας. Οι ομιλίες που γίνονται πίσω από παραβάν φαίνεται να επισφραγίζονται με τις παραχωρήσεις που γίνονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ως κόμμα, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη διαδικασία. Θα αξιολογήσουμε επίσης τη συνάντηση μεταξύ του κ. Ερντογάν και του κ. Μπάιντεν».


Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη και για τους θανάτους Μαλένας - Ίριδας

Λιονέλ Μέσι: Ξεφαντώνει με Σουάρεζ, Φάμπρεγας και τις γυναίκες τους στην Ίμπιζα - Ασταμάτητο πάρτι

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για τις τρεις κατηγορίες βιασμού η πρόταση του εισαγγελέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης